13.9.2016

Päivän kuva: pysäköintiä kevyen liikenteen ei-kenenkään-maalla

Päivän kuvassa vaihdamme tällä kerralla esteettisen nokkeluuden erikoiseen tapaukseen.

Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan läheisyydessä oleva parkkipaikka on vuosikausia ollut pysäköinnin villi länsi, mutta välillä vähintäänkin lennokkaat pysäköintisuoritukset valuvat jo oheiselle kevyen liikenteen väylälle. Tänään paikalta löytyi parhaimmillaan neljän auton letka.

Sattumoisin lähistöltä löytyi Turun kaupungin pysäköinninvalvonnan partio kauhistelemasta tilannetta – jolle he eivät kuitenkaan voi tehdä mitään. Parkkipaikan lisäksi myös kyseinen jalkakäytävän ja pyörätien yhdistelmä kuuluu heidän mukaansa yliopiston päänsärkyihin, joten tällöin olisi opinahjon tehtävä huolehtia pysäköinninvalvonnasta. Tietääksemme yliopiston monituisiin tehtäviin ei kuulu pysäköintisuoritusten arvostelu, ainakaan vielä.

Kysyimme asiaa Turun yliopiston yliopistopalveluiden tilasuunnitteluassistentti Ari Nurmiselta, joka tiesi ongelmakohdan hyvinkin. Ongelman taustalta löytyy Turun kaupungin ja yliopistojen kiinteistöt omistavan Suomen yliopistokiinteistöt oy:n välinen pitkään kestänyt jahkailu sen suhteen, kenelle hiekkakenttä ja siihen liittyvä kevyen liikenteen väylä kuuluu. Nurmisen mukaan pallo on tällä hetkellä kaupungilla, mutta mitään päätöstä kaavan tulkitsemisesta ei ole vielä kuultu Turun yliopiston tai Yliopistokiinteistöjen puolelta.

Ehkä pysäköidessä voisi juridisesta jahkailusta huolimatta kuitenkin pitää auton pois liikennemerkkien osoittamalta jalkakäytävän ja pyörätien yhdistelmältä.

Melkoinen valinta ei-kenenkään-maaksi.

Teksti ja kuva: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat