9.6.2022

Patenttihakemus paljastui! Polestar 5 nyt myös tulossa!

Polestar Precept

Polestar paljasti vasta Polestar 3:n muodot – nyt näyttäisi vahvasti myös, että Polestar 5 on myös tulossa.

Moottori kertoi vasta, että sähköautovalmistaja Polestar esittelee uuden Polestar 3 -mallin lokakuussa.

Eikä siinä vielä kaikki! Polestar 5 on myös vahvasti jo tekemässä tuloaan, sillä Polestarin Precept-konseptiauto olisi menossa nyt tuotantoon. Asiasta kertovat muun muassa Autocar- sekä Car and Driver -julkaisut.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyvin lähellä Precept-konseptia

Polestar 5 -mallin myöhempi esittely, jonka arvellaan olevan vuonna 2024, käy ilmi myös Euroopan unionin teollisuusoikeuksien virasto (EUIPO) nettipalvelusta, johon Polestar on toimittanut automallin hyväksyttäväksi. EUIPO on Euroopan Unionin virasto, joka hallinnoi tavaramerkkeihin ja malleihin liittyviä EU:n oikeuksia. Virasto vastaanottaa ja tutkii vuosittain yli 150 000 tavaramerkkihakemusta sekä 90 000 mallihakemusta – ja Polestar 5 on nyt yksi niistä.

Polestar AB:n 18.5.2022 jättämästä patenttihakemuksesta käy muun muassa ilmi, että auton on suunnitellut Polestarin Senior Exterior Designer Nahum Escobedo, joka on vastannut myös Precept-konseptin muotoilusta. Tuleva Polestar 5 -malli on myös mallihakemuksen kuvien mukaan hyvin lähellä Precept-konseptia. Kuvien perusteella eroja ei näyttäisi juurikaan olevan.

Porsche Taycanin ja Tesla Model S:n kilpailija

Polestarin puolelta tulevasta 5-mallista ei ole kovin paljoa hiiskuttu, mutta aiemmin yhtiö on kertonut aikovansa rakentaa Kiinaan kokonaan uuden tuotantolaitoksen – jossa siis Polestar 5 oletettavasti valmistetaan.

Polestar 5 on eittämättä mielenkiintoinen uusi malli, josta povataan vakavasti otettavaa kilpailijaa Porsche Taycanille, Tesla Model S:lle sekä Mercedes-Benz EQS:lle – kiivasluonteinen ja tehokas viistoperä. Auton tunnistaa Polestariksi, mutta se on silti muotokieleltään täysin jotain uutta Polestarille.

Lähteet: Autocar, Car and Driver, EUIPO Kuvat: European Union Intellectual Property Office

Luetuimmat