10.3.2021

Pituutta mallistoon – Land Rover Defender 130 vahvistettiin

Pitkään huhuiltu Land Rover Defender 130 vahvistettiin tulevaksi myyntiin seuraavan puolentoista vuoden aikana.

Jaguar Land Rover on vahvistanut, että vuonna 2019 julkistetun uuden sukupolven Land Rover Defender 90- ja 110-mallit saavat seuraansa Defender 130 -isosisaren.

Pisimmästä mallivariaatiosta on huhuttu auton julkaisusta lähtien, mutta vasta äskettäin tehdas on Automotive News Europen mukaan virallistanut, että Defender 130 on tulossa tuotantoon. Mallissa tulee olemaan sama akseliväli kuin 110:ssä, mutta kokonaispituutta autolla tulee olemaan 342 millimetriä enemmän – kaikkiaan 5 100 mm.

Alkuperäisestä Defenderistä oli myös olemassa mallinumero 130, mutta silloin numerosarja kertoi auton pidemmästä akselivälistä. Pisin akseliväli oli tuolloin saatavilla ainoastaan paketti- ja lavamalleihin, uudesta Defenderistä sen sijaan on tulossa kahdeksanpaikkainen kolmen istuinrivin versio.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Päämarkkinat muualla

Mallin päämarkkinat tulevat olemaan Euroopan ulkopuolella. Yhtiö odottaa auton lisäävän myyntiä etenkin Pohjois-Amerikassa, Kiinassa ja Lähi-Idässä. Vielä ei ole tiedossa tarkemmin millaisina variaatioina malli tulee myyntiin, mutta ajankohdan kerrotaan olevan seuraavan 18 kuukauden sisällä.

Land Rover myös julkaisi hiljattain Defenderiin uuden moottorin: mekaanisesti ahdetun bensiini-V8:n. Kyseinen voimanlähde tuottaa 318 kilowatin (517 hevosvoiman ) tehon ja nykyisten Land Roverien luvataan kiihtyvän sen voimin nollasta sataan 4,9 sekunnissa.

Lähde: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat