13.12.2019

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuoppoja

rattijuopumus korona

Vuorokauden kestävä tehovalvonta painottuu ilta- ja yöaikaan. Viime vuonna valvontamaratonissa jäi kiinni lähes 80 rattijuopumuksesta epäiltyä.

Poliisi aloittaa tänään 13.12. klo 14 vuorokauden kestävän tehovalvonnan, jonka kohteena on päihtyneet kuljettajat. Valvontaan käytettäviä resursseja painotetaan erityisesti ilta- ja yöaikaan.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholijuomin. Tärkeää on myös huomioida, että jos illalla on tullut nautittua reippaanpuoleisesti alkoholipitoisia juomia, voi alkoholi näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio muistuttaa.

Edellisvuonna vastaavassa tehovalvonnassa jäi kiinni 78 rattijuopumuksesta epäiltyä. Yhteensä puhalluskokeita tehtiin 30 266, joten noin joka 388. puhallutettu kuljettaja sai epäilyn rattijuopumuksesta.

Suomessa rattijuoppoja jää kiinni vuosittain noin 18 000. Vajaa kuukausi sitten poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa ratista kärähti kahdessa viikonlopussa 255 rattijuopumusepäiltyä kuljettajaa. Näistä 94:ää epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, huumetapauksia oli 63.

– Rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suuret marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon, Kallio sanoo.

Tänä vuonna valvontaa voi seurata Twitterissä #rattisvalvontamaraton -tunnisteella.

Asiasta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lähde: Poliisi Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat