Liikenne | 14.11.2019

Uudet peltipoliisit pettivät? – sakkojen määrä selvässä laskussa

Ylinopeussakkojen määrä on kääntynyt yllättäen laskuun. Vuoden lähestyessä loppuaan, näyttää vahvasti siltä, että sakkojen määrä jää edellisvuosien tasosta.

Jaa artikkeli

Ilta-Sanomien mukaan näyttää vahvasti siltä, että kuluva vuosi poikii yllätyksen liikenteen saralta. Tuoreiden lukujen valossa kyseessä on ensimmäinen kerta puoleen vuosikymmeneen, kun ylinopeussakkojen ylöspäin suuntautunut nousukäyrä taittuu.

Vielä ei ole varmuutta, mistä kehitys johtuu, mutta Ilta-Sanomien haastattelema Poliisihallituksen asiantuntija vahvistaa tilanteen.

–  Rikesakot ovat vähentyneet tänä vuonna noin 25 000:lla, toteaa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

poliisitarkastaja Heikki Ihalainen

Kehitys on yllättävä yllätys myös kameravalvonnan parissa pitkään työskenneelle Ihalaiselle.

– On tämä yllätys, että sakkojen määrät ovat laskeneet näin selvästi, Ihalainen myöntää haastattelussa.

Muutos on siinä määrin tuntuva, että sen analysointi ja tilanteeseen vaikuttavien seikkojen selvittäminen vie aikansa.

–  Voi olla niin, niin keskinopeudet ovat tulleet alaspäin, kun tolppia on tullut lisää. Ihmiset ajattelevat, että kannattaa pitää se tasainen nopeus, Ihalainen arvioi Ilta-Sanomille.

Suomalaisten ajosuoritteessa ei ole sitten viime kesän tapahtunut merkittävää muutosta, joten sakkojen vähentymisen todennäköisimpänä selityksenä Poliisihallituksessa pidetään autoilijoiden ajokäyttäytymisessä tapahtunutta kaasujalan kevenemistä, Ilta-Sanomat kertoo.

Uusien peltipoliisien käyttöönoton ja sen valmistelun saamalla laajalla medianäkyvyydellä saattaa olla myös osaltaan vaikutusta kehityssuunnan muutokseen.

Lähde: Ilta-Sanomat Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Keskustelu