13.4.2021

Red Dot Design Award -palkinto suomalaiselle Verge TS -sähkömoottoripyörälle

Verge TS Red Dot Design

Suomalainen Verge Motorcycles on voittanut yhden arvostetuimmista kansainvälisistä muotoilupalkinnoista Verge TS -moottoripyörällään.

Verge Motorcycles uutisoi perjantaina 9. huhtikuuta, että yrityksen Verge TS -sähkömoottoripyörä on voittanut kansainvälisesti suurimman ja yhden arvostetuimmista muotoilupalkinnoista, Red Dot Design Award -palkinnon.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ideasta tuotantovalmiiksi vain kolmessa vuodessa

Teemu Saukkion ideoiman vannemoottorin ympärille rakennetun sähkömoottoripyörän matka ideasta tuotantovalmiiksi tuotteeksi on kestänyt vain kolme vuotta, mikä tekee kansainvälisestä tunnustuksesta vieläkin merkityksellisemmän. Palkinnolla on suuri merkitys myös sikäli, että Vergen tulevat päämarkkinat ovat Euroopan suurissa moottoripyörämaissa sekä Yhdysvalloissa. Palkinnon avulla yritys ja tuote saavat huomattavasti enemmän kansainvälistä näkyvyyttä, kuin mihin aloittavan yrityksen rahkeet yltäisivät muuten.

Verge TS Red Dot Design

Suomalaisyritykseltä löytyi rohkeutta, joka muilta on puuttunut

Sähkömoottoripyörän moottorin pieni koko ja akuston mahdollistamat moninaiset muotoiluratkaisut on tuotantoon yltäneissä sähkömoottoripyörissä kovin usein puettu perinteisen polttomoottoripyörän ulkoasuun. Vergen muotoilussa on käytetty enemmän rohkeutta, eikä vähiten poikkeuksellisen vannemoottoriratkaisun ansiosta.

Verge TS:n tuotannon aloitus on siirtynyt koronan aiheuttamien viivästysten sekä tuotantolaitoksen hyväksyntöjen takia. Alunperin tuotannon piti alkaa jo alkuvuodesta 2020, mutta viimeisimmän tiedon mukaan tuotanto päästään aloittamaan vielä tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Verge TS:n tehoksi ilmoitetaan 80 kilowattia ja vääntölukemaksi 1000 newtonmetriä. Toimintamatka kaupunkiajossa on 300 kilometriä ja maantiellä 200 kilometriä. Kiihtyyden nollasta sataan pitäisi sujua alle neljässä sekunnissa. Veroton hinta on 24 990 euroa, ja pyörä on jo ennakkotilattavissa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Verge

Luetuimmat