9.10.2018

Sulavampi hymy: uudesti hienostuneempi Honda HR-V

Honda HR-V

Kesällä esitelty Honda HR-V:n facelift nähtiin vihdoin livenä Pariisissa.

Hondan toisen sukupolven HR-V on saavuttanut jo sellaisen malli-iän, että keulamaskin hymyä on aika hinata hiukan ylöspäin. Valmistajan mukaan luvassa on entistä väkevämpi tulkinta "Solid Wing Face" -etumaski-ilmeestä, eli käytännössä Hondalla on karsittu turhia rönsyjä ja yksinkertaistettu HR-V:n ilmettä.

Osana uudistettua ilmettä ovat vakiovarusteiset led-päivänajovalot ja uudelleenmuotoillut projektioajovalot. HR-V:n takaluukun ja valmiiksi tummennettujen täysleditakavalojen design mukailee keulan muutoksia. Yksityiskohtia bongailevia miellyttävät varmasti tiedot, että HR-V:n paremmissa varustetasoissa on uudet 17-tuumaiset alumiinivanteet ja kromiviimeistelty pakoputki. Valikoiman uusi ulkoväri on Midnight Blue Beam Metallic.

Honda HR-V

Sisätiloissa Honda on pitänyt asiat pääpiirteittäin ennallaan, joten kojelaudassa ei ole isoja yllätyksiä. Valmistajan mukaan verhoilumateriaalit ovat päivittyneet laadukkaampiin kautta varustetasojen, ja ainakin peruskankaan kohdalla muutos oli havaittavissa, mutta maltillinen. Myös etuistuimet on suunniteltu uudelleen. Monikäyttöisestä Magic Seat -istuinjärjestelmästä ei ole kuitenkaan luovuttu.

Honda HR-V

Hondan mukaan se on lisännyt äänieristystä pyöränkaariin, tavaratilaan, ovipaneeleihin ja moottoritilaan. Paremmissa varustetasoissa HR-V on varustettu myös vastamelutekniikalla, joka kumoaa erityisesti matalia taajuuksia.

Moottorivalikoimassa aloitusportaana on tuttu 130 hevosvoiman 1,5-litrainen i-VTEC bensiinimoottori, mutta 1,6-litrainen i-DTEC dieselmoottori sekä Civicistä tuttu pirteämpi bensiinivaihtoehto 1,5-litrainen VTEC Turbo tulevat mukaan mallistoon ensi keväänä.  Faceliftatun Honda HR-V:n tuotanto käynnistyy tätä lukiessasi, joten autoja nähtäneen myynnissä vielä tämän vuoden puolella.

Honda HR-V

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat