2.1.2021

Suomalaisväriä ratamoottoripyöräilyn MM-tasolle – Niki Tuuli MV Agustan tehdastiimiin

Niki Tuuli MV Agustan tehdastiimiin

Imatralainen ratamoottoripyöräilijä Niki Tuuli ajaa kaudella 2021 Supersport-luokan MM-sarjan MV Agustan tehdastiimissä.

Jos autopuolella jokaisen kilpailijan toive on joskus saada kilpailla Ferrarin väreissä, niin kaksipyöräisten puolella samanlaista mainetta kantaa legendaarinen italialaismerkki MV Agusta. Merkillä on voitettu 38 kuljettajien ja 37 valmistajien maailmanmestaruutta ratamoottoripyöräilyssä. Tunnetuin MV Agustalla mestaruuteen ajanut kuljettaja on italialainen Giacomo Agostini, jolla mestaruuksia on kaikkiaan viisitoista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ajokkina MV Agusta F3 675

Kaudella 2021 MV Agustan tehdastiimi Reparto Corsen ajovarusteet pukee päälleen Niki Tuuli. Imatralainen osallistuu tuotantomoottoripyörien Supersport-luokan MM-sarjaan MV Agustan tehdaskalustolla. Supersport-luokassa ajetaan tuotantomoottoripyöriin perustuvalla kalustolla, johon sallitaan säännöissä mainitut muutokset. Kuutiotilavuusraja on nelisylinterisillä 600 kuutiota, kolmisylinterisillä 675 kuutiota ja kaksisylinterisillä 750 kuutiota. MV Agustan kilpailukalustona on merkille tunnusomaiseen tapaan kolmisylinteriset F3 675 -mallit.

Niki Tuuli on viime vuodet kilpaillut Moto2-luokan EM- ja MM-sarjoissa sekä sähkömoottoripyörien MotoE-sarjassa. Supersport-luokassa Tuuli on kilpaillut kausina 2016-2018, jolloin tuloksena oli osakilpailuvoitto ja useita palkintosijoja. Päättyneellä kaudella Tuuli ajoi Moto2-luokan EM-sarjassa hopealle, vaikka kaatui kesken kauden pahasti murtaen ranteensa. Yhdeksän palkintopallisijoitusta kertovat suomalaiskuljettajan tasaisen vahvoista otteista. MotoE-sarjassa Tuuli paransi koko kauden otteitaan ja päätti sarjan komeasti päätösosakilpailun voittoon.

Niki Tuuli MV Agustan tehdastiimiin

Uusi mahdollisuus

Supersportin MM-sarjassa ajetaan 12 osakilpailua, joista osa Euroopan ulkopuolella.
– Siistiä päästä takaisin Supersport-luokkaan ja saada siellä uusi mahdollisuus. Ainoastaan positiivisia fiiliksiä, hienoa että saa jatkaa ajamista ja vielä tehdastallissa. Nyt lähdetään rakentamaan uutta uraa vähän toisenlaisella kuviolla. Aiemmin tavoitteena oli Moto2, mutta nyt lisätään siihen menestyminen Supersporteissa ja tietenkin Suberbiken MM-sarja. Pyörä on tietysti minulle uusi ja erilainen, mutta innolla odotan ensimmäisiä testejä. Ja tehdastallista löytyy ammattitaitoa ja osaamista, joten sekin puoli on kunnossa. Supersport sarjasta on hyviä muistoja ja senkin puolesta on hieno palata sarjaan, kertoi Tuuli sopimuksen varmistuttua.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Janne Huhtala ja MV Agusta

Luetuimmat