16.9.2020

Suzuki Swace on alle 30 000 euroa maksava farmarikorin Corolla hybrid

Suzuki Swace side

Suzuki Swace on niille, joille Toyota ei ole vaihtoehto. Kyseessä on salmiakkiässällä varustettu Toyota Corolla Touring Sports Hybrid 1,8-litraisella hybriditekniikalla yhä alle 30 000 euron lähtöhinnalla.

Suzuki Swace joutuu ikävästi vertailuun Toyota Corolla Touring Sports Hybridin kanssa, sillä kyseessä on käytännössä sama auto. Suzuki Swace pohjautuu Corollan versioista vähemmän tehokkaaseen 1,8-litraiseen tekniikkaan, jonka huipputeho on 122 hevosvoimaa ja huippuvääntö 142 newtonmetriä. Näistä kahdesta Corollan lähtöhinta on alhaisempi, mutta kokonaisuus on toki tätä monimutkaisempi.

Edellisen kerran Suzuki oli Suomessa mukana alemmassa perheautoluokassa vuodesta 1995 vuoteen 2002 myynnissä olleella Balenolla. Nyt Suzuki Swace tulee täyttämään tuota koloa.

Suzuki Swace front

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suzuki Swace aina farmari

Vuosien tauon jälkeen Suzuki on jälleen uudella Swacella mukana suomalaisten suosimassa perheautoluokassa. Uusi farmariauto on aina hybridi ja tarjolla vain yhdellä voimalinjalla. Heinäkuun alussa paljastettu Suzuki Across Plug-in Hybrid -katumaasturi on oikeastaan Toyota RAV4, joten yritysten välinen yhteistyö jatkuu.

Uusi Suzuki Swace on siten toinen yhteistyössä Toyotan kanssa kehitetty uutuusmalli, joka tulee myyntiin vain Euroopassa. Suzuki on antanut auton keulalle hieman uutta futuristista ilmettä, mutta muuten muotoilussakaan ei ole juuri vaivauduttu muutoksiin. Akseliväli on 2,7 metriä ja kokonaispituutta on 4655 millimetriä.

Suzuki Swace platform

Tavaratila on tasan yhtä suuri (596 litraa) kuin vastaavassa Corolla Touring Hybridissä. Tavaratilan pohjan voi asettaa kahdelle tasolle ja se on käännettävissä. Toisella puolella on kangasmatto ja toisella puolella kumimatto likaisten tai märkien tavaroiden kuljettamista varten.

Rattiin on laitettu Suzukin tunnuksenomainen salmiakkiässämerkki, mutta muutoin nykyisen Corollan joskus nähnyt tuntee olonsa kotoisaksi. Tämä tarkoittaa 7-tuumaista värinäyttöä mittaristossa sekä keskikonsolin tietoviihdejärjestelmän käyttöön tarkoitettua 8-tuumaista näyttöä. Myös kojealaudan muoto, vaihteenvalitsin ja keskitunneli muistuttavat auton juurista.

Suzuki Swace interior

Hybriditekniikka

Suzuki Swace tulee tarjolle 1,8-litraisen moottorin ympärille rakennetulla hybridivoimalinjalla. Suorituskyvystä vastaa 122 hevosvoiman teho. Hybritekniikassa portaaton automaattivaihteisto on esikuvan mukaan aina vakiovaruste.

Kuljettajalla on mahdollisuus valita tilanteeseen tai omaan ajotyyliin paras ajotila kolmesta vaihtoehdosta (eco, normal, sport) ja ajoakun koko on 3,6 kilowattituntia. Voimalinjan toiminnasta kannattaa lukea tarkemmin Toyota Corollan koeajoartikkelista.

Valmistaja kertoo ajettavuudesta seuraavaa: "Swacen ajettavuus on kehitetty täsmälliseksi, minkä ansiosta matkustusmukavuus on korkealla tasolla". On vaikea sanoa onko tämän suhteen tehty hienosäätöä uusiksi vai onko Toyotan paketti käytetty sellaiseen. Jousitus kerrotaan säädetyn hyvään tasapainoon mainion ajettavuuden ja korkeatasoisen mukavuuden suhteen, joten muutokset ovat mahdollisia.

Suzuki Swace

Varustelu ratkaisee

Suzukin mukaan myös uusi Swace tarjoaa hyvin monipuolisen vakiovarustelun jo edullisimmassa vaihtoehdossa. Ongelmallisesti nämä eivät juuri kuulosta erottuvan Toyotasta hieman kalliimmasta lähtöhinnasta huolimatta.

Kuljettajaa avustavia, turvallisuutta parantavia järjestelmiä on useampia jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella varustetusta törmäyksenestoavustimesta alkaen. Näihin lukeutuu myös aktiivinen kaistallapitoavustin. Mukautuva vakionopeussäädin toimii pysähdyksiin saakka ja kaukovaloassistentti helpottaa ajoa pimeällä vaihtamalla pitkille ja lyhyille valoille automaattisesti.

Vakiorengaskoosta vastaavat 16-tuumaiset kevytmetallivanteet ja tavarankuljetusta helpottaa vakiovarusteisiin kuuluvat integroidut kattokiskot. Suomen olosuhteet on otettu huomioon siten että istuinten lisäksi myös tuulilasin alaosassa ja ohjauspyörässä on lämmitys. Myös kaksialueinen automaatti-ilmastointi ja peruutuskamera lukeutuu varusteluun.

Varustetasoista kalliimpi Swace GLX tarjoaa lisää. Turvajärjestelmiin tulevat kuolleenkulman valvonta ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä. Pysäköidessä on iloa etu- ja takatutkista sekä S-IPA -pysäköintiavustimesta. Tunnelmavalaistuksen lisäksi varustelistalta löytyvät vielä älyavain, puhelimen langaton lataus sekä sisutuksen ylellisemmät materiaalit.

Uusi Suzuki Swace GL+ maksaa 29 390 euroa ja Swace GLX 31 590 euroa. Tämän mallin ennakkomyynti käynnistyy nyt syyskuussa ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen marraskuussa 2020.

Kuvat ja lähde: Suzuki

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat