10.10.2017

Unimog maastosta maatalouteen – traktoriksi rekisteröitynä 80 km/h maantiellä luvallisesti

Mercedes-Benz Unimog

Maasto-oloissa ominaisuuksillaan edukseen erottunut Mercedes-Benz Unimog tekee uuden aluevaltauksen maataloustraktorina.

Mercedes-Benz Unimog on totuttu näkemään maastossa tehtävissä putki- ja linjarakennusprojekteissa, kunnossapitotehtävissä, sammutus- ja pelastusajoneuvona sekä haastavissa urakointi- ja viranomaistehtävissä. Lista on lähes loputon, mutta ei syyttä. Perinteisesti Unimogilla kuljetetaan ihmisiä ja tavaraa sielläkin, missä tiet loppuvat, esimerkiksi vuoristoissa ja syrjäseuduilla, ainakin valmistajan mukaan.

Seuraavaksi Unimog lähtee pellolle. Maatalouden pariin siirtymistä voisi hyvin pitää vitsinä, mutta totta se on, vakuuttaa Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Unimog

KoneAgria-messuilla 12.-14.10. esitellään suomalaisille maatalouden ammattilaisille Mercedes-Benz Unimog, jonka työlaitealusta-malli on alkuvuodesta 2018 lähtien rekisteröitävissä T1b-luokan traktoriksi. Saksassa saman on voinut tehdä jo vuosia.

Unimogin ajonopeus traktorinakin on 80 km/h, joten perinteisiin peltokoneisiin verrattuna vauhtia piisaa.

Lannanajossa Unimog tuskin on omimmillaan, mutta maatalouden käyttökohteita riittää etenemiskykysen nelivedon hoidettavaksi ilmankin. Vauhti on valttia varsinkin pitkillä siirtymillä työkohteiden välillä.

– Tämä on merkittävä etu maatalousyrittäjille ja urakoitsijoille, koska siirtymät voidaan nyt hoitaa suurilla ajonopeuksilla. Tämä parantaa myös merkittävästi kustannustehokkuutta. Unimogin ajomukavuus niin pelloilla kuin maantiellä on vertaansa vaille. Panoraama-ohjaamo tarjoaa myös ylivoimaisen näkyvyyden eteenpäin, vaikka keulalla olisi isojakin lisälaitteita, kertoo Veho Erikoisajoneuvojen myyntipäällikkö Risto Eränen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuhat lisälaitetta tarjolla

Mercedes-Benzin mukaan Unimogiin on saatavana yli 1.000 lisälaitetta mukaan lukien traktorin perinteiset etu- ja takanostolaitteet.

Etu-ulosotto tarjoaa 160kW:n tehon, jolloin Unimogin edessä voidaan käyttää esimerkiksi suuritehoisia lumilinkoja.

Traktorin perinteinen takaulosottokaan ei ole valmistajan ennakkotietojen mukaan ongelma. Unimogin takaulosotto on suoran voiman ulosotto, josta saatava maksimiteho on kiitettävä 220kW.

Mercedes-Benz Unimog

Unimogin lisävarusteet ovat kattavat.Eri työtehtäviin tarvittavat ominaisuudet varmistetaan varustelemalla, mutta vielä toistaiseksi on arvoitus mihin hintaan? Edullista lisävarustelu tuskin tälläkään kertaa on, mutta kenties sentään kannattavaa?

Nelipyöräohjaus ja mieleiseksi mitoitettava hydraulliikkajärjestelmä

Täysin uusittu hydrostattinen veto on valmistajan mukaan monipuolinen ja helppo käyttää. Vaihtaminen perinteiseltä vedolta hydrostaattiselle ja takaisin voidaan tehdä pysähtymättä.

VarioPilot puolestaan mahdollistaa ohjauksen vaihtamisen vasemmalta oikealla vain muutamassa sekunnissa. Tämä helpottaa työntekoa esimerkiksi suoritettaessa vesakointia. Nelipyöräohjaus taas pienentää entuudestaankin pientä kääntöympyrää jopa 20 prosenttia.

Hydrauliikkajärjestelmä on valmistajan mukaan mitoitettavissa kunkin asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Mercedes Benzin arvion mukaan maatalousyrittäjät hyötyvät Unimogin alhaisista käyttökustannuksista ja 1400 tunnin huoltovälistä.

Ennakkoluuloista saattaa närästää väite siitä, että ominaisuuksiensa ansiosta Unimog on todellinen monitoimikone maatalouden kaikkiin tarpeisiin, mutta onneksi laitteen kykyjä voi pian arvioida omin silmin Tampereella.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

KoneAgria 2017

Mercedes-Benz Unimogista on nähtävänä KoneAgria 2017 -messuilla mallit U427 ja U430 Agri. Unimogit ovat esittelyssä Mercedes-Benzin osastolla C408.

Maatalouskoneiden ja -laitteiden erikoisnäyttely KoneAgria pidetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 12.-14.10.2017.

Messut ovat avoinna to-pe klo 9-17 ja la klo 9-16.

www.koneagria.fi

Luetuimmat