26.2.2016

Viikonlopun moottoriurheilumenot viikolle 8/2016

Arctic Lapland Rally

Tulevana viikonloppuna kisataan jäällä ja lumella mitä erilaisimmin vetotavoin.

Tulevana viikonloppuna kisataan SM-pisteistä niin autoilla, pyörillä kuin kelkoillakin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nelipyöräiset

Vaakuna-Ralli, Mikkeli
Perjantaina ja lauantaina kisataan Mikkelissä rallin SM-sarjan johdosta. Mestaruutta puolustava Juha Salo vei nimiinsä kauden ensimmäisen kilpailun, Arctic Rallyn, joten Salo lähtee Mikkelissä ennakkosuosikin asemasta. Kilpailussa nähdään kuitenkin myös muita kovatasoisia kuljettajia, kuten WRC2-luokassa kilpaileva norjalainen Ole Christian Veiby, joka lähtee jahtaamaan menestystä Skoda R5 -autolla. Kristian Kiviniemi puolestaan esittelee uuden Citroën DS3 R5 -auton, ja Ari Vihavainen palaa sarjaan Mitsubishin WRC-autolla.

Rallin avausiltana perjantaina ajetaan kaksi (16,49 km) erikoiskoetta ja lauantaina kuusi (94,02 km) erikoiskoetta.
26.02.-27.02. Vaakuna-Ralli, Mikkeli
Ensimmäinen kilpailija starttaa reitille perjantaina klo 19.01 ja saapuu yötauolle Mikkeliin klo 20.30 jälkeen. Ralli jatkuu lauantaina klo 10.01 alkaen ja maaliin Mikkelin torille voittajia odotetaan klo 18.30 alkaen.
Rallin reaaliaikainen tulospalvelu toimii kilpailuviikonlopun aikana ralli SM-sarjan sivustolla osoitteessa www.rallism.fi.

Ecorun, Kuopio
Kuopion ympäristössä kisataan lauantaina puolestaan taloudellisen ajon taidosta. Kilpailukeskuksena ja lähtöpaikkana toimii Kuopion Autokauppa. Ecorunissakin kyse on ajamisen tarkkuudesta, mutta painopisteenä on tietenkin ekologisuuden ja kilpailuvietin kanssa tasapainoilu. Ensimmäinen tankkaus tapahtuu kilpailijoiden toimesta kilpailukeskuksesta lähdön jälkeen. Tankkiin tulee mahtua vähintään 10 l polttoainetta. Toinen tankkaus on Vuorelan Teboililla. Lopputankkaus kilpailijoiden toimesta Siilinjärvellä ja viimeinen tankkaus Vuorelassa.

Kilpailun kokonaispituus on noin 255 km. Ensimmäinen auto lähtee reitille klo 10:02.
27.02. AL-Sport Cup Ecorun Savon Pihistys Cup, Kuopio

Kaksipyöräiset

Enduro, Jämsä

Enduron SM-sarjassa kisataan kauden toisen osakilpailun merkeissä. Jämsässä riittäneekin toimintaa, sillä kilpailuun on ilmoittautunut 220 ajajaa. Ennakkosuosikkina voitaneen pitää Marko Tarkkalaa, joka vei Mäntsälässä pidetyn ensimmäisen osakilpailun helponnäköisesti nimiinsä.

27.2. Keljon Konehuolto Sprint Enduro, Jämsä
Laajuus: SMU20, V-Cup, W-Cup, kans., ESC 2016
Kilpailupaikka: Haaralankankaan motocrossrata ympäristöineen
Kilpailukeskus: 61°53'59.5"N 25°06'46.4"E Haaralantie 135, Jämsä

Jääspeedway, Varkaus

Jos monet muut moottoriurheilulajit ovat kautensa alkupuolella, on jääspeedwayssä menossa SM-finaali. Finaalitaisto käydään poikkeuksellisesti Varkauden Speedway Stadionilla, joka on samalla Suomen vanhin speedwayrata. Tiukimmin SM-tittelistä kisaavat Mats Järf ja kotikulmillaan ajava Antti Aakko.

27.02. Jääspeedway SM-Finaali 500cc, Varkaus
Kilpailu alkaa Varkauden Speedway Stadionilla lauantaina 27.2 klo 12:00.

Jääradan SM, Orivesi

Kauden kolmas osakilpailu ajetaan sunnuntaina Orivedellä. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 80 kuljettajaa, joten pisteistä kisataan kuudessa luokassa yhteensä 10 lähdössä. Kilpailijoita on mukana Ruotsia ja Viroa myöten, ja veteraaniluokassa nähdään itse Ajo Motorsportin tallipäällikkö Aki Ajo. Sivuvaunuluokassa taistellaan jo SM-mestaruuden ratkaisemisesta, sillä mukana on kolmen edellisen vuoden mestaripari Jani Aronen ja Kristian Selenius.

28.02. Jäärata-SM, Orivesi
Paikka: Orivesi, Asemaseudulla Hiedan satamassa.
Aika: Harjoitukset alkavat klo 10.00 ja kilpailut klo 12.00.

Muut

Moottorikelkkaenduro, Ilomantsi

Moottorikelkkaenduron viiden osakilpailun mittainen kausi alkaa lauantaina Ilomantsissa. Hankalan lumitilanteen takia kilpailut jouduttiin siirtämään vain muutama viikko sitten Tuupovaarasta Ilomantsiin. Järjestelyt ovat kuitenkin aikataulussa, joten 149 kuljettajan kilpailun pitäisi sujua ongelmitta. Kolmen erikoiskokeen vaativa reitti on pituudeltaan 114 kilometriä siirtymineen. Lunta pitäisikin olla reitin varrella 50–70 senttimetriä.

27.02.2016 MK-Enduro SM, Tuupovaara
Tarkka osoite kilpailukeskukseen on Hatuntie 387 82967 Hattuvaara, Ilomantsi.

Lähde: AKK-Motorsport ry ja Suomen Moottoriliitto ry, kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat