21.1.2016

Viiniharrastajat viehättyvät edelleen Italiasta

Klassiset viinimaat pitävät pintansa harrastajien matkasuunnitelmissa.

Suomalaiset viininystävät huomioivat lomasuunnitelmia tehdessään myös paikallisen ruoka- ja juomakulttuurin. Tämä huikea havainto käy ilmi Viinimaa.fi-sivuston tekemästä kyselystä, johon vastasi noin 2 300 sivuston uutiskirjeen tilaajaa. Lomakohteen kulinaarisuudelle antoi paljon painoarvoa noin kolmannes vastaajista, ja puolet sanoi asian vaikuttavan vaikkei olisikaan ykkösprioriteetti. Vain kolme prosenttia vastaajista kertoi, ettei paikallisella syömäkulttuurilla ole juuri merkitystä lomakohteen valinnassa.

Intohimo paikallisiin viineihin ja niitä ympäröivään kulttuuriin kuvastuu hyvin myös vastaajien kommenteissa:

– Espanjassa cavat ovat loistavia ja punaviinit mukavan lämmittäviä. Espanjasta tulee mieleen auringon lämpö, kimaltava kuohuviini, lämmin tomaatti ja temperamentti. Ja tietenkin jalkapallo!

– Toscanan seutu on vaan niin kerrassaan ihana! Toscanan aurinko tuntuu iholla ja viini maistuu huulilla pelkästä ajatuksesta!

– Punaviinit erityisesti Espanjassa ja Italiassa sekä samppanja Ranskassa. Hyviin juomiin yhdistyy erinomainen ruokakulttuuri.

Kohteena eniten kiinnostusta viiniharrastajien keskuudessa herätti Italia, joka kiehtoi noin 27 prosenttia vastaajista. Myös perinteiset viinimaat Espanja (16%) ja Ranska (14%) pääsivät kyselyssä kärkisijoille. Samat maat olivat edustettuna myös jo toteutettujen viinimatkojen kohteina. Puolet kyselyyn vastanneista kertoi käyneensä jo aiemmin tutustumassa matkoillaan viinikulttuuriin joko viljelmillä, viinitiloilla tai viinifestivaaleilla. Mainintoja saivat myös uudemmat viinimaat kuten Yhdysvallat ja Australia sekä Keski-Euroopan klassiset valkoviinimaat Saksa ja Itävalta.

Lähde: Altia/Viinimaa.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat