28.1.2023

Viivin Suomi: Tiirinkosken Tehdas tarjoaa elämyksiä joka aistille

Moottorin uusi kotimaan matkailuohjelma Viivin Suomi vierailee Hämeenlinnassa, josta löytyy Tiirinkosken Tehdas. Kyseessä maatilaelämys, joka tarjoaa monipuolisesti koettavaa.

Tiirinkosken Tehdas sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Hämeenlinnassa. Tila on ollut saman suvun omistuksessa jo 100 vuotta ja tätä nykyä paikka palvelee asiakkaita ravintolalla, sisutus- ja vaatemyymällä, sekä majoituspalveluilla. Paikka on monelle kotimaan matkailijalle tuntematon helmi.

Paikan sielu on entinen navettarakennus, joka on remontoitu tyylillä. Vuonna 1913 rakennettua navettaa tuskin tunnistaa entisekseen, sillä sisältä kahvilaksi ja myymäläksi remontoitu tila on valoisa ja kodikas.

Viivi Pumpanen vie katsojat tutustumaan kahvilan ja myymälän lisäksi majoitustiloihin ja katsomaan tilan eläimiä. Tiirikosken Tehtaalla kasvatetaan ylämaan karjaa ja alkuperäisrotuisia Ahvenanmaan Saaristolampaita. Molemmat rodut ovat hieman harvinaisempia ilmestyksiä. Eläimet hyödynnetään tilalla monipuolisesti, sillä esimerkiksi lampaista saadaan villa, talja ja liha. Myynnissä on myös naudanlihaa.

Tiirinkosken Tehdas pyrkii olemaan ruoantuotannossa omavarainen ja kahvilan tuotteet ovat pitkälti peräisin omasta sadosta. Erityisen suosittuja ovat olleet vohvelit, joissa maistuu tilan härkäpavut. Katso videolta miltä kesäinen Tiirinkoski näyttää Viivin kokemana.

Teksti: Tuomas Rajala Kuvat: Jari Saarentaus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat