American Car Show täytti yleisön odotukset

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 3.4.2018

American Car Show täytti yleisön odotukset – kävijämäärä kasvoi 10 prosenttia

– Hieman enemmän kävi väkeä kuin viime vuonna. Ja kävijät ovat ilmeisen tyytyväisiä, koska negatiivista palautetta ei ole tullut, summasi FHRA:n toiminnanjohtaja Leo Laurell ACS:n ensimmäisen näyttelypäivän jälkeen. Sama linja jatkui koko näyttelyn ajan.

Suomen suurin harraste- ja erikoisajoneuvonäyttely American Car Show järjestettiin jo vuosia jatkuneen perinteen mukaan jälleen pääsiäispyhinä peräti 41. kerran peräkkäin. Ensimmäinen näyttely oli Tikkurilan Jäähallissa toukokuussa 1978.
– Pääsiäissää oli viime vuotiseen tapaan poikkeuksellisen kylmä, onneksi sentään aurinkoinen. Yleisömäärä oli iloksemme viime vuotiseen verrattuna noin kymmenen prosenttia suurempi, kertoo näyttelyn järjestävän FHRA ry:n (Finnish Hot Rod Association) toiminnanjohtaja Leo Laurell.

American Car Show täytti yleisön odotukset
– Kävijät ovat myös huomioineet sen, että näyttelypäiviä on nykyään kolme entisaikojen neljän päivän sijaan, mikä näkyi erityisesti näyttelyn päätöspäivänä sunnuntaina. Sunnuntai oli tänä vuonna kävijämäärältään huomattavasti entisiä vuosia vilkkaampi, Laurell jatkaa.
Näyttelyn aikana saamamme runsaan yleisöpalautteen perusteella näyttelyn monipuolinen tarjonta vaikutti täyttäneen kävijöiden odotukset, mikä on tietysti se kaikkein tärkein asia järjestäjän kannalta katsottuna. Ainahan jotain parannettavaa löytyy, mutta suunta näyttää olevan oikea.

American Car Show täytti yleisön odotukset

FHRA:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Koskinen on tyytyväinen näyttelyn kehitykseen vuosien kuluessa.
– Neljässä vuosikymmenessä muutaman vantaalaisen jenkkiautoharrastajan Tikkurilan jäähallissa vuonna 1978 järjestämä American Car Show on kasvanut Suomen suurimmaksi koko perheen harraste- ja erikoisajoneuvotapahtumaksi, toteaa Koskinen.

American Car Show täytti yleisön odotukset

American Car Show, Tuning Car Show, MC Heaven ja Motorsport -näyttely järjestetään jälleen vuoden kuluttua pääsiäisenä Helsingin Messukeskuksessa.

Tämän vuoden näyttelyssä palkittujen lista täältä.

American Car Show täytti yleisön odotukset

People’s Choice äänestyksessä tuhansia ääniä annettiin Radio Cityn sivuilla ja American Car Show -mobiilisovelluksella.

  • MC Heaven / People’s Choice 2018: Juho Kallion Harley-Davidson Sportster vm. 1992
  • Tuning Car Show / People’s Choice 2018: Juri Leppäsen Audi A7 vm. 2011
  • American Car Show / People’s Choice 2018: Jani Oikarisen VW Panel van vm. 1960
  • Best in the Show -palkinnon sai Rene Hagenin Chevrolet Suburban vm. 1965.
  • Miss Hot Rod 2018 kilpailun voittaja oli hehkeä, 22-vuotias Anna Netrebine Helsingistä. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi sijoittui niin ikään helsinkiläinen Endia Patterson (26 v.) ja toiseksi perintöprinsessaksi Sonja Melander (26 v.) Sipoosta. Yleisön suosikiksi valikoitui 20-vuotias vihtiläinen Milla Torkkel.

Teksti: FHRA tiedotus Kuvat: Janne Huhtala

Lue myös:

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat