Auton myyminen myyntikuvat

Ajoneuvot Käytetyt autot Kohteena käytetty auto 4.9.2021

Auton myynti-ilmoituksen tekeminen: yksinkertaisuus ja täsmällisyys kannattaa

Auton myynti-ilmoituksen tekeminen on yleisimmissä kauppapaikoissa hyvin ohjattua, mutta ilmoitusta tehdessä mielessä kannattaa silti pitää muutama perusjuttu.

Tyylejä auton myynti-ilmoitusten tekemiseen on yhtä paljon kuin auton myyjiäkin. Jokaisella on oma tapansa ilmoituksen täyttämiseen ja hyvä niin. Nyt kun Moottori on jo neuvonut miten myynti-ilmoitukseen otetaan hyvät kuvat autosta, niin kerrataan myös muutama perusasia itse ilmoituksesta.

Auton rekisteriotteesta löytää paljon myynti-ilmoituksessa tarvittavaa tietoa esimerkiksi moottorin iskutilavuudesta ja iästä. Jos ilmoitus tehdään palveluun, joka ei ole tarkoitettu auton myymiseen, niin tekniikkatiedot kannattaa kirjoittaa ilmoituksen kärkeen. Suurimmassa osaa verkon myyntipaikoista autoon liittyvät tiedot kuitenkin kysytään erillisissä kohdissa, jolloin niitä ei tarvitse toistaa ilmoitustekstissä.

myynti-ilmoituksen tekeminen

Kuvaile kuntoa tunnollisesti

Oli ilmoitus tehty sitten kieli poskessa vitseillä höystettynä tai vähän vakavammalla otteella, niin tärkeintä on joka tapauksessa keskittyä esittelemään auton oleellisia asioita.

Oleellisinta ostajakandidaatille on tietysti auton kunto. Kuvaile ilmoituksen alussa auton yleiskuntoa sanalla tai parilla – rehellisesti – ja siirry tämän jälkeen yksityiskohtiin. Mahdolliset viat, alkavat ruostekohdat ja muut käytön jäljet eivät vaadi pitkää kuvailua tekstissä, kun niistä on laitettu selkeät kuvat ilmoitukseen.

myynti-ilmoituksen tekeminen

Kuntoon liittyy myös autoon tehdyt huollot ja korjaukset. Mitä halvemmasta autosta on kyse, sitä enemmän ostajaa kiinnostaa mitä huoltoja autoon pitää tehdä lähiaikoina. Etenkin jakopään huollon ja öljynvaihdon edellinen ajankohta ja ajomäärä tulisi kertoa ilmoituksessa. Tämän todentamisessa helpottaa huoltokirjasta otetut kuvat.

Kerro remonteista

Jos automallissa on yleisessä tiedossa olevia tyyppivikoja niin kannattaa mainita erikseen onko niitä korjattu tai ehkäisty ennalta. Käytetyn Golfimme tapauksessa DSG-vaihteiston iso (ja kallis!) remontti nähtiin parhaaksi nostaa suoraan ilmoituksen kärkeen. Lisäksi kuvasimme erikseen auton kunnossa olevat helmat, sillä ne ovat usein viitos-Golfin heikko kohta.

myynti-ilmoituksen tekeminen

Usein näkee ilmoituksessa putkeen oksennettuna auton täydellisen varustelistan aina tupakansytyttimiä, lämmitettävää takalasia, radiota, turvavyön merkkivaloa ja sisävaloja myöten. Tämänkään tekeminen ei toki ole väärin, mutta vain oleellistenkin asioiden listaaminen riittää.

Golfin kohdalla lista varusteista jäi melkein yhtä lyhyeksi kuin vikalista: tekstissä mainitsemisen arvoiseksi näimme ilmastoinnin, ajotietokoneen ja vakionopeussäätimen. Lisäksi ainakin Tori autot -palvelu löysi rekisterinumeron perusteella oikeansuuntaisen listauksen auton varusteista, josta oli helppo korjata raksi ruutuun menetelmällä pari virheellistä kohtaa oikeiksi.

myynti-ilmoituksen tekeminen

Näillä ohjeilla pitäisi saada yksinkertainen, mutta toimiva myynti-ilmoitus. Etenkin kun panostaa suomen kieleen sen verran, että muistaa ilmoituksessa välimerkit ja isot alkukirjaimet.

Golf myynnissä

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat