Cupra 2 – Cupra Metahype

Ajoneuvot Uutinen 24.2.2022

Cupra lupaa kaksi uutta mallia – sähköistettynä segmenttejä sekoittamaan

Seatista vuonna 2018 itsenäistynyt Cupra lupaa kaksi uutta mallia, mutta ne eivät ehkä olekaan täyssähköisiä. Segmenttejä aiotaan kuitenkin sekoittaa.

Tuore tribaalitatskan ympärille rakennettu brändi hakee yhä identiteettiään Seatin alla. Nyt Cupra lupaa kaksi uutta mallia perinteisten segmenttien välimaastoon.

Monen muun merkin tapaan Cuprankin tavoitteena on täyssähköistyminen vuoteen 2030 mennessä. Sillä linjalla jo koeajettu Born sekä vuodelle 2024 uumoiltu Tavascan kulkevat, mutta lisää on toki tulossa.

Cupra UrbanRebel

Cupra lupaa kaksi uutta mallia

Cupra piti hiljattain, useammankin alustan kautta kaikkien katsottavissa olleen, tiedotustilaisuuden brändin neljännen vuosijuhlan kunniaksi. Tässä tilaisuudessa valotettiin verhoa myös tulevaisuuteen.

Cupra lupaa kaksi uutta mallia, mutta kuvaa näitä sähköistetyksi. Näin ollen kuulostaa siltä, että ainakaan molemmat eivät ole täyssähköisiä tuotteita. Nämä tulevat seuraamaan Tavascania ja UrbanRebel -konseptin pohjalta rakennettavaa pienempää kaupunkiautoa.

Polttomoottori tullee näyttelemään osaansa toisessa tai molemmissa. Cupra onkin kertonut hybridivoimalinjojen olevan osa yhtiön strategiaa aina vuoteen 2030 saakka. Tavascan ja UrbanRebel saapunevat markkinoille 2024 ja ehkä 2025, joten ehkäpä kaksi nyt vihjattua uutuutta osuvat sitten seuraaville vuosille.

Cupra lupaa kaksi uutta mallia

Yhtiön toimitusjohtaja Wayne Griffiths kertoi uutuuksien tähtäävään kasvaviin segmentteihin. Hän haluaisi kuitenkin välttää lokerointia, ainakin perinteisessä mielessä. Tulevien mallien paljastettiin yhdistelevän eri segmenttien piirteitä uudenlaisella tavalla – tämä on toki ollut varsin yleistä sähköautomaailmassa ja muutenkin viime aikoina.

Hän myös painotti, että tuossa vaiheessa Cupralla on markkinoilla varsin paljon tuotteita. Näihin lukeutuvat aiemmin mainittujen lisäksi jo nyt myynnissä olevat Ateca ja Formentor. Eikä näitä siis haluta korvata, vaan uudet mallit tulevat niiden rinnalle.

Tämä tarkoittaa, että jotain uutta on keksittävä ja Griffiths lisäsi vielä, että näiden on istuttava myös Volkswagen Groupin portfolioon. Edeltä voi jo hieman päätellä, mitä Cupra ei ainakaan ole tuomassa tarjolle. Ehkä olisi aika saada muutakin kuin katumaastureita – Born oli hyvä aloitus.

Volkswagenilta pitäisi olla tulossa sekä täyssähköinen sedan että farmari. Ehkäpä nyt kyseessä on Cupran versio näistä samoista palasista. Tämä on kuitenkin toistaiseksi vain arvailua eikä toisaalta osuisi yksiin polttomoottorin sisältävän voimalinjan kanssa.

Cupra aikoo kuitenkin tehdä enemmän kuin tyytyä lätkäisemään oman merkkinsä Volkswagen Groupin tuotteisiin – tai näin he ainakin lupailevat. Tämän seuraaminen tulee olemaan mielenkiintoista.

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Cupra

Kaikki koeajot

Uusimmat