Volkswagen ID. Space Vizzion

Ajoneuvot Autonäyttely Los Angeles 2019 4.12.2019

Virtaviivaista tilankäyttöä: Volkswagen ID. Space Vizzion Concept

ID-perheen seitsemäs konseptiauto Volkswagen ID. Space Vizzion enteilee jo 2021 saapuvaa tuotantosähköautoa.

Los Angeleissa Volkswagen esitteli ID-malliperheensä tuoreimman konseptiauton. Uutuus jäi näyttelyn alla esittelemättä, joten palaamme siihen nyt parin viikon viiveellä.

Space Vizzion on toistaiseksi konseptimalli, mutta valmistaja kertoo sen enteilevän tulevaa tuotantomallia. Aiemmin ID-konseptiperheeseen on esitelty hyvin zetapainotteinen kuusikko: ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy ja ID. Roomzz.

Auton kerrotaan perustuvan uuteen MEB-perusrakenteeseen, jonka päälle on jo esitelty tuotantomalli ID.3.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Sähkövoimalinjan kerrotaan mahdollistavan aerodynaamiset muodot ja luokkaa suuremmat sisätilat. Ilmanvastuskerroksen kerrotaan jäävän lukemaan 0,24. Se on hyvä, muttei sarjatuotantoautojen joukossa mitenkään poikkeuksellinen arvo.

Volkswagen kertoo lattian kätkevän 82 kilowattitunnin verran teoreettista akkukapasiteettia ja kummallekin akselille sijoitetut sähkömoottorit tarjoavat 250 kilowatin yhteistehon, mikä riittää 0–100 km/h aikaan 5,4 sekuntia.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Omenasta istuimiin

Sisätiloista löytää uusia keinomateriaaleja, kuten Apple Skin -keinonahan, jonka valmistukseen on käytetty jätettä omenamehutuotannosta.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Teknologiapuolen kohokohta on heijastusnäyttö, joka luottaa sulautettuun todellisuuteen (augmented reality). Autosta löytää myös 15,6tuumaisen kosketusnäytön.

Volkswagen kertoo tuotantoversion saapuvan jo vuonna 2021.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat