Volkswagen I.D. Buzz

Ajoneuvot Esittely Uutinen 25.8.2017

Viisivuotissuunnitelman hipit: Volkswagen I.D. Buzz tuotantoon 2022

Nostalgiapisteitä kaipaava Volkswagen on muistuttanut sähköisestä hippibussikonseptistaan lupaamalla, että malli tulee ihan oikeasti tuotantoonkin. Sitten joskus.

Arvioituaan sähköisen pikkubussikonseptiensa vetovoimaa lukuisissa autonäyttelyissä on Volkswagenin mielessä lopulta sana ”kyllä”. I.D.-perheeseen kuuluva Buzz lupailee tuovansa Kleinbusin parhaat puolet tulevaan sähköajoneuvojen aikaan. Mallista nähdään myös I.D. Buzz Cargo -pakettiautoversio. Tuotantoon mallia odotetaan 2022.

Volkswagen I.D. Buzz

MEB-arkkitehtuurin MEB XL -versioon perustuva I.D. Buzz on Volkswagenin tulevan I.D.-sähköautoperheen kolmas jäsen Golfiksi saapuvan I.D.:n ja crossoverimman I.D. Crozzin jälkeen. Pikkubussin tyylilliset juuret ovat Volkswagen T1:ssä, joka on kulkenut maailmalla nimillä Bulli, Kleinbus ja Microbus. Yhdysvalloissa suositun automallin tuotantosuunnitelmien paljastaminen Pebble Beachin loistoautotapahtumassa oli luontevaa jatkoa sille, että itse konseptiauto paljastettiin alkuvuodesta Las Vegasissa.

Volkswagen I.D. Buzz

Volkswagenin mukaan markkinoille on tulossa myös I.D. Buzz Cargo -pakettiautoversio erityisesti kaupunkien kuriiri- ja kuljetustehtäviin. Samalla muistutettiin, että I.D. Buzz on varustettu kolmostason autonomialla.

I.D.-perheen mukaisesti Volkswagen huomauttaa, että sähköisen voimalinjan ansiosta ajoneuvon tilankäyttö on hiukan fiksumpaa ja että pyörät on sijoitettu kauas nurkkiin. Hyvä tilankäyttö on tyylin lisäksi toinen yhdistävä tekijä alkuperäisen Kleinbusin kanssa. Konseptiauton pituus on 4 942 millimetriä, leveys on 1 976 mm ja korkeus 1 963 mm.

Volkswagenia odottaa sähkövallankumous 2020

Pinnan alta I.D. Buzzista löytyy ainakin konseptiversiossa neliveto, jonka yhteisteho on 374 hevosvoimaa (275 kW). Niinpä roadtrip-kaveri kiihtyy 0–100 km/h lähes absurdissa 5 sekunnissa, mutta huippunopeus on rajoitettu 160 kilometriin tunnissa. Toimintamatkaksi luvataan noin 600 kilometriä NEDC-syklillä mitattuna ja Volkswagenin mukaan 150 kW latausteholla akku voidaan ladata 80 prosenttiin noin puolessa tunnissa. I.D. Buzz on yhteensopiva induktiivisen latauksen kanssa.

Oletettavasti valmiin tuotantomallin suoritusarvot poikkeavat konseptiauton vastaavista, kunhan loputtomasti menneisyyteensä haikaileva Volkswagen tuo mallin tuotantoon pieneltä ikuisuudelta tuntuvien vuosien päästä.

Volkswagen I.D. Buzz

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat