Suzuki Jimny

Ajoneuvot Uutinen 18.6.2018

Huhuista todeksi: uusi Suzuki Jimny on mahtava pikku-G

Keväällä vuotaneet kuvat pitivät paikkaansa: uusi Suzuki Jimny on kulmikas ja supersympaattinen.

Japanilaisvalmistaja Suzukin osakkeet nousevat kovaa tahtia Moottorin toimituksessa. Mainion Igniksen ja pätevän Swiftin jälkeen vuorossa on ehkä se kaikkein odotetuin malli: uusi Jiminy. Malli julkaistiin tänään Suzukin kansainvälisillä sivuilla, mutta toistaiseksi lehdistötiedoitetta tai parempilaatuisia kuvia ei ole ilmestynyt.

Emme silti malta olla uutisoimatta Jimnystä. Ensinnäkin uutuudelle onkin jo aika, esiteltiinhän nyt väistyvä Jimny-sukupolvi jo vuonna 1998. Simppelinfunktionaaliset muodot ovat kestäneet aikaa yllättävän hyvin, mutta nyt sukupolvenvaihdos on selvä: uusi neljännen sukupolven Jimny vaihtaa pehmeänpyöreästä särmikkääseen ilmeeseen. Se on kuin ilmetty G-Mersun poikanen. Silti Suzukia ei voi syyttää huonosta kopioinnista. Uusi Jimny on erittäin onnistuneen näköinen pikkumaasturi. Kantikkailla muodoilla on myös haettu tehokkainta mahdollista tilankäyttöä ja korimuotojen helppoa havaittavuutta.

Pahoittelemme Suzukin ensikuvien surkeaa kuvanlaatua.

Tikapuurunko, alennusvaihteisto…

Jimny jatkaa yhä aitona pikkumaasturina: kori on laskettu tikapuurungon päälle ja kytkettävällä nelivedolla varustetusta voimalinjasta löytyy myös alennusvaihde. Kierrejousin kannateltu taka-akseli on jäykkä, kahdella pitkittäistukivarrella ja Panhard-tangolla tuettu. Moottorivalikoimasta ei ole vielä mitään tietoa, mutta tekniikkakuvassa esiintyy ahtamaton nelisylinterinen rivimoottori.

Sisätilat eivät sorru turhaan retroiluun, mutta maasturimainen funtkionalismi on sielläkin läsnä.

Toistaiseksi Suzuki on paljastanut autosta vasta muutaman kuvan, värivalikoiman ja yhden tekniikakuvan rungosta. Palaamme Jimnyyn heti, kun Suzuki kertoo autosta lisää.

 

 

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: Suzuki

Kaikki koeajot

Uusimmat