Ajoneuvot | Autonäyttely | Uutinen | 27.10.2017

Kauneutta kaukaa Japanista: Mazda Vision Coupe

Seuraava Mazda 6? Suurempi takavetoinen? Voimme vain arvailla, ja ihailla.

Jaa artikkeli

Mazdan muotoilijat ovat olleet vauhdissa yhtiön kotimessuilla. Tokyo Motor Show’ssa valmistaja esitteli tulevaa Mazda 3 -mallia enteilevän Kai-konseptiauton lisäksi näyttävän muotoilututkielman nimeltä Vision Coupé.

Nykytyyliin Mazda Vision Coupé on oikeasti neliovinen, mutta ei anneta sen haitata näiden linjojen edessä. Pelkistetyn puhtaista linjoista ja kauniista mittasuhteista koostuva Vision Coupé näyttää, miten Kaissa esitellyt linjat voisivat taipua kohti suurempaa autoa. Valmistaja itse kuvailee auton seuraavan sukupolven Kodo-muotokieltä elegantin hillityksi, mutta vahvaksi. Innoitus on haettu japanilaisista esteettisyyskäsitteistä.

 

Mazda Vision CoupeVision Coupen mittasuhteet ovat ehtaa perinteistä takavetoautoa: etuakselin ja tuulilasin A-pilarien välimatka vihjaa pitkittäismoottoriin. Kyse voi olla vain konseptiautolla otetuista vapauksista, jotka myöhemmin jalostuvat etuvetopohjaiseen Mazda6-malliin, mutta toki mielessä voi herkutella ajatuksella suuren takavetoisen Mazda-sedanin paluusta.

Mazda Vision Coupe

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Mazda

Jaa artikkeli

Keskustelu