Ajoneuvot | Uutinen | 24.4.2018

Kiinalainen kansanmaasturi: Škoda Kamiq täydentää mallistoa

Škoda Kamiq on tsekkivalmistajan ase Kiinan markkinoille, jossa valmistaja hakee entistäkin kovempaa kasvua.

Jaa artikkeli

Kiinan markkina-alueen nopeasti kasvanutta merkitystä kansainvälisillä automarkkinoilla on vaikea korostaa tarpeeksi. Viime vuonna Škoda myi maassa ennätykselliset 325 000 autoa, mutta 2020 kaupan oven pitäisi käydä jo 600 000 auton vuositahtiin. Vertailun vuoksi seuraavaksi eniten Škoda-kauppiaiden kravatteja ihailtiin Saksassa, jossa kauppa kävi viime vuonna 173 000 kertaa.

Škoda Kamiq

Avuksi Kiinan kasvuponnisteluissa tsekkivalmistaja on nyt esitellyt Škoda Kamiqin, joka on meilläkin tuttujen Kodiaqin ja Karoqin pikkuveli ainoastaan sikäläisille markkinoille. Karoqia kapeampi ja matalampi Kamiq on Škodan mukaan crossover, joka samalla täydentää Škodan Kiinan katumaasturitarjontaa. Malli onkin muovattu suoraan kiinalaiseen makuun sopivaksi ja Škoda itse huomauttaa mallin poikkeavista etu- ja takavaloista.

Viihdejärjestelmän ääniohjauksen on toimittanut paikallinen suuruus iFLYTEK ja tekoälypohjainen järjestelmä kykenee toimimaan jopa Kiinan erilaisten murrealueiden kanssa. Apple CarPlayn ja MirrorLinkin lisäksi järjestelmä tukee Baidu Carlifeä.

Škoda Kamiq

Kamiq pohjautuu kiinalaisen Rapidin tavoin PQ-pohjalevylle ja konepellin alta löytyy 1,5-litrainen 109-hevosvoimainen bensiinimoottori, jonka huippuvääntö on 150 newtonmetriä. Moottorin parina on aina automaattivaihteisto. Škoda Kamiqin pituus on 4,39 metriä, leveys 1,78 m ja korkeus 1,59 m. Yksinkertaisuus on kaunista, sillä Kamiqin hinta asettuu Kiinan markkinoilla paikallisten katumaastureiden kanssa hintahaarukan alaosaan.

Škoda Kamiq

Škoda lienee tuomassa Kiinan markkinoille myös Kodiaqista muovatun Kodiaq GT -mallin, joka tuo isoon tsekkimaasturiin muun muassa BMW X6:sta tutun lennokkaan kattolinjan. Valmistajaa kiehtoo ilmeisesti myös ajatus mallin tuomisesta Eurooppaan, mutta ainakin brittiläisen Autocarin mukaan suurin kynnyskysymys on valmistuskapasiteetti.

Nähtäväksi jää tuleeko Škoda Kamiqissa esiteltyjä elementtejä jossain muodossa myös Euroopan mallistoon, vaikka malli ei siis olekaan tulossa tähän maailmankolkkaan.

Lähteet: Škoda, Autocar Kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Keskustelu