Hyundai Kona

Ajoneuvot Koeajo 25.10.2017

Koeajo: tätä on tammikuussa Suomeen rantautuva Hyundai Kona

Kiinnostava ja kattavasti varusteltu Hyundai Kona -katumaasturi rantautuu Suomeen tammikuussa 2018. Hyvää: turvavarustus, äänentoisto, yksityiskohdat. Huonoa: ei puhu suomea, takaluukun toiminta.

Hyundai Kona on katumaasturi, jonka ulkonäön voi pitkälle räätälöidä mieleisekseen. Autonostaja voi valita kymmenestä koriväristä ja kun katon värejäkin on useita, on vaihtoehtoja kaikkiaan 28.

Hyundai Kona

Barcelonassa koeajetun Konan kanssa pääsee heti sinuiksi, sillä mukava ajoasento löytyy vaivatta. Etuistuimet säätyvät kahdeksaan suuntaan sähköisesti. Autossa on urheilulliset mustat nahkapenkit.

Uutuutena tuulilasinäyttö

Konan hallintalaitteet ovat tuttuja muista Hyundai-malleista. Kona on eteläkorealaisen valmistajan ensimmäinen automalli, jossa on tuulilasin heijastusnäyttö. Kuljettaja pystyy nyt lukemaan suoraan näkökentässään olevasta heijastuslasista olennaisia ajotietoja ilman, että täytyy vilkuilla esimerkiksi navigaattorin ohjeita sivusilmällä.

Hyundai Kona

Näytön saa esiin ohjauspyörän kytkimellä, ja sitä voi säätää eripituisten kuljettajien näkökenttään sopivaksi.

Kattavat turvavarusteet

Konassa on Hyundain tyyliin kattava valikoima turvavarusteita, kuten automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistuksella. Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa kaista-avustin ja kuljettajan vireystilan valvonta.

Hyundai Kona

Hyundai Konalla on pituutta 4,17 metriä pitkä ja korkeutta 1,55 metriä. Maasturin tuntua tuo 17 senttimetrin maavara ja korkeahkolla olevat istuimet, mutta auton olemus on matala ja leveä.

Hyundai Kona

Auto pysyy hyvin hanskassa mutkateillä ja 1,6 litran bensiiniturbossa on tarpeeksi tehoa vauhdikkaaseen menoon moottoritiellä. Nelivetomallisto on paketoitu yhteen seitsenvaihteisen kaksoiskytkinautomaatin kanssa ja sen hinta on alkaen 29 990 euroa.

Hyundai Kona

Hyundai Konan taloudellisempi moottorivaihtoehto on 1,0-litrainen bensiiniturbo. Sen suurin teho on 120 hv (88 kW) ja suurin vääntömomentti 172 newtonmetriä. Käsivaihteisen etuvetomalliston hinnat alkavat 21 990 eurosta. Ensi vuonna moottorivalikoima laajentuu uudella turbodieselien sukupolvella. Tulossa on myös täyssähköinen Kona Electric.

Hyundai Konan myynti alkaa Suomessa tammikuussa 2018.

Lisätietoja: www.hyundai.fi/kona/

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Hyundai

Kaikki koeajot

Uusimmat