Audi A6 Allroad

Ajoneuvot Uutinen 14.1.2022

Manuaalivaihteiset autot historiaan Suomen Audin maahantuontiohjelmassa

Audi uudistaa maahantuontiohjelmaansa muun muassa varustelun osalta. Samalla manuaalivaihteiset autot jäävät kotimaamme myymälöissä historiaan.

Uusi vuosi ja uudet kujeet ovat monella mielessä, vaikka hankittu salikortti jääkin kuivumaan tammikuun jälkeen. Audi laittaa pakan uusiksi vuodelle 2022, mutta mallistouudistusta tullaan tekemään vaiheissa. Mielenkiintoisimpana yksittäisenä muutoksena manuaalivaihteiset autot tulevat poistumaan kokonaan Audin maahantuontiohjelmasta.

Samalla malliston varustelutasot uudistetaan kolmeen Progress-tasoon. Ensimmäiset Audi-mallit on saatavilla uusilla varustelutasoilla jo tammikuusta alkaen.

Kolme kertaa Progress

Maahantuoja kehuu mallistouudistuksen korostavan Audi-brändin perusarvoja ja parantavan asiakaskokemusta. Tämä tulee näkymään myös merkin markkinoinnissa, joten kiinnostuneet voivat pitää silmänsä auki.

– Olemme tutkineet tilastojamme ja asiakkaidemme ostokäyttäytymistä sekä ennen kaikkea kuunnelleet ja tehneet havaintoja Suomen Audi-asiakaskunnassamme, selvittäen miten premium-auto halutaan ostaa. Auton valinta ja ostaminen on nykyisin monimutkainen prosessi kaikkine voimalinjavaihtoehtoineen ja vakio- ja lisävarustevalintoineen. Haluamme yksinkertaisesti helpottaa auton valintaa ja ostamista tällä muutoksella. Mallistouudistus on yksi Audi-historian suurimmista Suomessa ja uskon vakaasti, että Audi-brändin vahvat arvot, premiumiteetti ja edistyksellisyys vahvistuvat entisestään tämän uudistuksen myötä, kertoo K-Auton Audista vastaava liiketoimintajohtaja Johanna Ali.

Suomen Audi-mallistossa on jatkossa kolme kiinteää, uutta varustelutasoa: Progress, Progress Plus ja Progress S line. Progress edustaa nyt niin sanottua perustasoa eli hinnat alkaen -vaihtoehtoa. Progress Plus sijoittuu luonnollisesti tämän yläpuolelle lisäten pakettiin varustelua näyttävyyden ja mukavuuden korostamiseksi. Malliston huipulla on Progress S line, joka edustaa varustelun puolesta Audi-brändin sporttisemmalta näyttävää puolta. Varustelutasot on määritelty ja saatavissa mallisarjakohtaisesti, joten tämän tarkempia yleistyksiä ei ymmärrettävästi voi vetää.

Maahantuojan mukaan kaikissa varustelutasoissa on aikaisempaa enemmän vakiovarusteita verrattaessa aikaisempaan samantasoiseen varusteluun. Vakiovarusteisiin lisätyt varusteet ovat niitä varusteita, joita Audi-asiakkaat ovat yleisimmin valinneet lisävarusteina autoihinsa.

Mallistouudistuksen tavoitteena asiakkaan on jatkossa helpompi ostaa auto, sillä auto on valmiiksi aiempaakin kattavammin varusteltu. Lisävarustehinnaston valikoimaan jää edelleen paljon vaihtoehtoja auton ulkonäön ja sisustuksen muokkaamiseen omaan makuun sekä erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Manuaalivaihteiset autot historiaa

Mallistouudistus tuo mukanaan myös muita muutoksia. Osa aikaisemmin myynnissä olleista Audi-malleista poistuu Suomen maahantuontivalikoimasta verrattain pienestä asiakaskysynnästä johtuen.

Vastaisuudessa lähes kaikki Audi-mallit myydään polttomoottoriversioissa vähäpäästöisinä kevythybrideinä ja lisäksi mallistoon kuuluu kattava valikoima ladattavia hybrideitä ja täyssähköautoja. Kaikki mallit ovat jatkossa aina automaattivaihteisia autoja eli manuaalivaihteiset autot jäävät niin ikään pois Suomen maahantuontiohjelmasta.

Audi malliston ensimmäiset uudelleen varustellut malliversiot ovat täyssähköiset Audi e-tron ja e-tron Sportback, joissa on nyt mainosten mukaan vakiona huomattavasti aiempaa enemmän edistyksellisyyttä, sporttisuutta sekä laadukkaita yksityiskohtia.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat