Aston Martin DBX

Ajoneuvot 15.11.2018

Mentäisiinkö Aston Martinilla? Katumaasturi Aston Martinilla

Aston Martin DBX on urheiluautovalmistajan ensimmäinen katumaasturi.

Vaihtoehtoja tuskin oli. Kukoista ja tee katumaasturi, tai kaadu ylpeästi konkurssiin. Lause kuvaa niin Bentleytä, Rolls-Roycea kuin Lamborghiniakin. Ja nyt myös Aston Martinia.

Jäänviileä ja perinteikäs brittiläinen urheiluautomerkki julkaisi keskiviikkona ensimmäiset kuvat naamioidusta Aston Martin DBX -katumaasturista. Mustakeltaiseen kamokuvioon ja Pirellin logoihin verhottu viistoperä liikkuu kuvissa metsäteillä ja mutapoluissa sladitellen. Vähän erilaista, mitä kuvankauniita urheiluautoja tehtailevalta brändiltä on totuttu näkemään.

Aston Martin DBX

DBX on brittimerkin ensimmäinen katumaasturi. Aiemmin yhtiö on poikennut perinteisestä urheiluautolinjastaan takaovin varustetulla Rapide-mallilla. Imagollisesti korkea monikäyttömalli on silti valtava muutos: kun tästä lähtien joku kertoo sinulle ajavansa Aston Martinilla, et voi automaattisesti odottaa hänen liikkuvan ajattoman tyylikkäästi.

Walesin kasvatti

Aston Martin kertoo testauksen alkaneen Walesissä, missä DBX tullaan myös rakentamaan. Yhtiö kertoo tietokonesimulaation olleen tärkeä osa auton kehitystä, mutta nyt pitää siirtyä tosielämän rasitukseen. Yhtiön pääinsinööri Matt Becker kertoo ensimmäisten oikeiden koeajojen olevan suuri päivä, ja ilahduttavasti auto vastaa lähes täydellisesti simulaatiota.

Aston Martin DBX

Tehtaan mukaan monipuoliseen käyttöön soveltuva katumaasturi vaatii myös huomattavan monipuolista testaamista, eikä mikään korvaa tosielämän rasitsuta polttavilta aavikoilta hyytävään pohjoiseen. Auton tulee suoriutua niin asvaltilla kuin mudassakin.

Maailmankirjat jatkavat myllerrystään: DBX:n jälkeen jäämme odottamaan täyssähköisen Aston Martinin saapumista.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Aston Martin

Kaikki koeajot

Uusimmat