Ajoneuvot | Moottoriurheilu | 23.1.2020

MM-rallikausi alkaa tänään – ohittaako Ogier Loebin tilastoykkösenä?

Rallin MM-sarjan aloittaa tänäkin vuonna perinteinen Monte Carlon osakilpailu. Nouseeko Sebastien Ogier maanmiehensä Sebastien Loebin ohi Monte Carlon voittojen määrässä, vai saadaanko voittajalistalle kenties uusi nimi?

Jaa artikkeli

Vielä muutama kuukausi takaperin WRC:n kuviot olivat lähes täydellisesti auki. Tallit eivät olleet ilmoittaneet kuskejaan, ja lopulta Citroën ilmoitti jättäytyvänsä kokonaan pois rallin kuninkuusluokasta. Lopulta tilanteeseen saatiin selvyys: kolmen maailmanmestarisuosikin, Thierry Neuvillen, Ott Tänakin ja Sebastien Ogierin, joukosta ainoastaan Neuville pysyi saman tallin leivissä kuin aiemmin. Lisäksi MM-sarjaan nousee tulokkaana Kalle Rovanperä Toyotalle, kahden muun suomalaisen, Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen edustaessa M-Sportia Fordin ohjaksissa.

Ott Tänak

Hallitseva maailmanmestari Tänak aloittaa tänään jahtaamaan ensimmäistä voittoaan Monte Carlosta.

Kauden avauksessa kilpaillaan MM-pisteiden lisäksi ennätyksen viemisestä omiin nimiinsä. Tällä hetkellä eniten Monte Carlon voittoja ovat saavuttaneet Hyundailla osan kaudesta ajava Sebastien Loeb ja Ogier, kumpainenkin 7 kappaletta.

Ensimmäistään janoaa moni

Muista Monte Carlon ralliin osallistuvista kuljettajista kukaan ei ole vielä noussut korkeimmalle korokkeelle.

kukaan ei ole yltänyt kyseisessä kisassa korkeimmalle korokkeelle. Vahvimpina haastajina Ogierin nousussa Loebin ohi ovat viime vuonna alemmat palkintokorokepaikat napanneet Neuville ja Tänak, mutta kovan vastuksen voi tarjota myös varsinkin Toyotalle siirtynyt Elfyn Evans.

Kuusinkertainen maailmanmestari Ogier lähtee hakemaan kahdeksatta Monte Carlon voittoaan.

Näiden huippukuljettajien voimasuhteita on vaikea arvioida. Tilanne on pitkälti riippuvainen siitä, miten Tänak ja Ogier sopeutuvat uusien työkalujensa kanssa yhteen.

Lopuistakin pistesijoista tuskin tulee kamppailua puuttumaan. Citroënin lähdön myötä jäljellä on kolmen eri valmistajaa, mutta M-Sport ja Hyundai ajattaa kauden avauskisassa kolmea autoa ja Toyota neljää, joten yhteensä MM-sarjaan osallistuvia WRC-kuljettajia on 13.

Keskiviikon testierikoiskoe ei tunnetusti kerro kisavauhdista välttämättä mitään, mutta nopeinta vauhtia siellä piti Ogier, Neuvillen jäädessä tästä 0,1 sekuntia. Kolmanneksi nopeimman ajan ajoi Evans, neljänneksi Tänak. Seuraavat kolme aikaa olivat suomalaisten nimissä, järjestyksessä Suninen, Lappi, Rovanperä.

Nimekkäitä kuljettajia kisaamassa R5-autoillakin

Nimiään muuttaneissa WRC2 ja WRC3 -luokissa ajetaan tällä kaudella R5-luokan autoilla, eikä nimekkäitä kuljettajia puutu näidenkään osallistujalistoilta. Muutamana poimintana mainittakoon entinen WRC-kuljettaja Mads Østberg, Subarulla MM-sarjaa aikanaan ajanut Stéphane Sarrazin ja nuoret lupaukset Nikolay Gryazin, Eric Camilli, Ole Christian Veiby ja Oliver Solberg.

Monte Carlon MM-rallin ensimmäinen erikoiskoe alkaa tänään (23.1.) Suomen aikaan klo 21.38.

Jaa artikkeli

Keskustelu