MP22 2022 THL koronapassi koronarajoitukset moottoripyörämessut

Ajoneuvot Moottoripyöränäyttely MP22 25.12.2021

MP22-messut voidaan järjestää tiukemmista koronarajoituksista huolimatta

Messukeskuksen mukaan MP22-moottoripyörämessut voidaan järjestää jouluviikolla julkistetuista tiukemmista koronarajoituksista huolimatta. MP22-messut järjestetään 4.-6. helmikuuta 2022.

Suomalaiset messujärjestäjät, Messukeskus mukaan lukien, jatkavat vuoden 2022 tapahtumiensa valmistelua vakaasti. Hallituksen tiistaina 21.12. lähiviikoiksi julkistamat rajoitukset eivät koske messujen kaltaisia matalariskisiä tapahtumia.

Messujen määrittely matalariskiseksi tapahtumaksi perustuu THL:n luokitukseen. Messut katsotaan matalariskiseksi tapahtumaksi, kun asiakaskontaktit niissä on järjestetty terveysturvallisella tavalla. Lisäksi messut on luokiteltu SAFE Asset Groupin kansainvälisessä tutkimuksessa turvallisemmaksi paikaksi kuin esimerkiksi kauppakeskukset.

Messukeskus ja muut Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n jäsenyritykset ja yhteistyökumppanit noudattavat tarkkaa omavalvontaohjeistusta taatakseen mahdollisimman turvallisen osallistumisen messutapahtumiin niin näytteilleasettajille, messurakentajille kuin kävijöillekin. Ohjeistuksella minimoidaan myös kaikki messujärjestäjien henkilökuntaan, yhteistyökumppaneihin ja sidosryhmiin kohdistuvat terveysriskit.

Koronapassin käyttö messuilla jatkuu

Koronapassin käyttö messuilla jatkuu, sillä matalariskissä tapahtumissa se on jatkossakin sallittua. Lisäksi messujen turvallisuus varmistetaan tarkoin terveysturvallisuusjärjestelyin, korkeatasoisella hygienialla ja vahvalla maskisuosituksella. Kaikille asiakkaille suositellaan, että tapahtumiin osallistutaan vain täysin terveenä ja oireettomana.

Messukeskus on myös laajentanut tapahtumille varattuja tiloja. Halleihin rakennetaan leveät käytävät ja väljät ohjelma-alueet. Jos tiedossa on poikkeuksellisen suuri päiväkohtainen kävijämäärä, lipun ostaneisiin ja rekisteröityneisiin ollaan hyvissä ajoin yhteydessä ja kerrotaan, miten itselle mieluisan porrastetun saapumisajan voi varata. Koronapassi on käytössä myös Messukeskuksen kokoustiloissa, joissa järjestään kokouksia, koulutuksia ja asiakastilaisuuksia.

Messukeskuksessa järjestettiin syksyn aikana useita messutapahtumia terveysturvallisesti ja kaupallisesti onnistuneesti, mm. Helsingin Kirjamessut, Studia, SLUSH ja Koiramessut.  Messukeskuksen saama kansainvälinen COVID 19 –sertifikaatti on tunnustus esimerkillisestä työstä koronaturvallisuuden hyväksi.

MP20_BMW F 850 GS Adventure

Huoli toimialan selviytymisestä jatkuu

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry on tuonut esiin huolensa toimialan säilymisestä toimintakykyisenä. Messu- ja tapahtuma-ala tarvitsee ehdottomasti kustannustuki viiden jatkoksi kustannustuki kuuden tukikuukausille loka-tammikuu. Samalla tukikattoa tulisi nostaa 10 miljoonaan euroon.

Kolmansien rokotteiden jakelu vauhdittuu ja koronapassilain uudistus etenee. Näiden seikkojen sekä epidemian vähittäisen väistymisen odotetaan tuovan osaltaan kaivattua vakautta tapahtumien järjestämiseen. Messujen järjestäminen on pitkäjänteistä työtä ja iso osa tapahtumien kustannuksista toteutuu ennen tapahtuman järjestämistä.

Messukeskuksen omat turvallisuusohjeet löytyvät keskuksen sivuilta.

Pohjoismaiden suurimmat moottoripyörämessut järjestetään 4.–6.2.2022 Messukeskuksessa Helsingissä ja messuilla on useita satoja uusia moottoripyöriä. MP-messuilla on edustettuna hyvä kattaus moottoripyörämerkkejä uutuusmalleineen. Mukana ovat Aprilia, Benelli, BMW, Can-Am, CF Moto, Ducati, GasGas, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, Kawasaki, KTM, Moto-Guzzi, Niu, Polaris, Segway, Triumph, Vespa, Zero ja Zhenhua. Koeajoradalle pääsee koeajamaan moottoripyöriä ja vertailemaan niitä.

MP-messut järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili yli 55 000 motoristia.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Moottorin arkisto / Antti Hentinen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat