Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design

Ajoneuvot Esittely Uutinen 24.1.2022

Näin juhlitaan Porsche Designin 50-vuotista taivalta

On kulunut puoli vuosisataa siitä, kun professori Ferdinand Alexander Porsche päästi käsistään jotain täysin uutta, Chronograph I:n. 911-erikoismallin lisäksi myös Porsche Museum sekä Porsche Classic kunnioittavat tätä merkkipaalua.

Ferdinand Alexander Porsche (1935 – 2012) saavutti elämässään kohtuullisen paljon. Ferdinand Porschen (1875 – 1951) pojanpojan suurimpiin saavutuksiin lukeutuu alkuperäisen Porsche 911:n lisäksi Porsche Design, Porschen autojaoksesta erillinen luksustuotteisiin keskittyvä, kansainvälisesti arvostettu brändi. Kaikkia toimialoja erikseen luettelematta Porsche Designin heiniä ovat erityisesti kellot, matkalaukut, aurinkolasit, toimisto- ja keittiövälineet sekä muoti, kaikki nämä erityisellä laadulla sekä omilla innovaatioilla toteutettuina.

50Y Porsche Design

Porsche Designin ensimmäinen tuote, Chronograph I, on jotakuinkin kellomaailman Porsche 911. Ferdinand Alexanderin suunnittelema kello sai inspiraationsa kilpa-auton mittaristosta. Chronograph I oli myös ensimmäinen mustakuorinen rannekello. Kellon asemasta kertoo jotain myös sen komeilu Tom Cruisen ranteessa Top Gunissa.

Porsche Design

Kojelaudan täydeltä Chronographeja: uusvalmisteisen sellaisen voi ostaa pariksi auton kanssa.

Kuin kaksi marjaa

Porsche Designin juhlavuoden kunniaksi myös automaailma saa omansa. 911 Edition 50Y Porsche Design on kunnianosoitus F. A. Porschen työlle automaailmassa. Tasan 750 kappaletta valmistettava erikoiserä perustuu 911 Targa 4 GTS -malliin. Sen ulkoväri on musta, mutta saatavilla on myös Jet Black -metallimusta. Kuten erikoismallin henkisessä esikuvassa, 911 S 2.4 Targassa, myös tässä mustan rikkovat platinanvärinen targa-lista sekä Porsche-raidat helmoissa. Tarkkasilmäisimmät Porsche-fanit löytävät pinnoilta muitakin viittauksia 50 vuoden takaiseen 911:een.

Mustan ja platinan yyhdistelmää toistellaan eri puolilla autoa, sillä erikoismallin tarkoituksesta muistutetaan vähän väliä. Esimerkiksi moottorin jäähdytysritilästä löytyy pyöreä laatta, johon on kaiverrettu vuosiluvun lisäksi F. A. Porschen nimikirjoitus. Onnenluku löytyy toki muualtakin ja joka ikinen auto on numeroitu.

Porsche 911 Targa Classic

Todella sävy sävyyn Edition 50Y:n kanssa – tai kummin päin vain – osuu Porsche Classicin panos juhlavuoteen. Se on vain 750 kertaa harvinaisempi. Classic-osasto on rakentanut tämän yhden juhlayksilön huonoon kuntoon päässeestä 911 S 2.4 Targa-mallista vuodelta 1972. Kohde oli haastava, sillä siitä puuttui osia. Kokonaisvaltaisen kunnostuksen ohella Porsche Classic modifioi yksilön moottorin vastaamaan aiottua S-huippumallia. Tarkalleen 2 341-kuutioisena bokserinelonen tuottaa 190 hevosvoiman tehon ja käy kuin aito Chronograph konsanaan.

Porsche 911 S 2.4 Targa

 

Tämän kaiken lisäksi Porsche Museum, Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart, Saksa, on tammikuussa avannut oman erikoisnäyttelynsä aiheeseen liittyen. Mikäli siis matka keväiseen Saksaan on haussa, kannattaa tällainenkin mahdollisuus ottaa huomioon.

Porsche Design

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Porsche

Kaikki koeajot

Uusimmat