Ajoneuvot | Moottoripyörät | Uutinen | 7.11.2017

Neloskoneella tehokuninkaaksi – Ducati Panigale V4

Ducati esitteli uuden Panigale V4:n, joka nousee markkinoiden tehokkaimmaksi tuotantomoottoripyöräksi. Tehoa on mallista riippuen tarjolla 214-226 hevosvoimaa.

Jaa artikkeli

V2-moottorien käytöstä V4-moottoreihin siirtyvä italaialaisvalmistaja Ducati ei tee muutosta ujostellen, vaan hyökkää heti pahimpien kilpakumppaneiden ohi teholukemissa. Kun japanilaisvalmistajien ja BMW:n tehokkaimpien mallien huipputehot pyörivät 200 hevosvoiman tuntumassa, menee Ducati niistä vilkku päällä ohi 214 hevosvoiman lukemallaan. Lisävarusteena saatavalla Akrapovičin täystitaaniputkistolla tehoksi luvataan peräti 226 hevosvoimaa.

Ducati Panigale V4

MotoGP-moottori esikuvana

Uuden V4-moottorin rakenteissa hyödynnetään Ducatin MotoGP-moottorin rakenteita. iskutilavuus on kasvatettu 1103 kuutiosenttimetriin, mutta sylinterin poraus on sama 81 milliä kuin kilpamoottorissa. Lukema on samalla MotoGP-sääntöjen sallima maksimilukema männän halkaisijalle. Korkeaan huipputehoon on päästy nostamalla maksimikierrosluku 14 500 kierrokseen ja puristussuhde lukemaan 14,0:1. Huipputeho saadaan 13 000 kierroksella.

Tehoa hallitaan kattavalla kuljettajaa avustavalla elektroniikkapaketilla, johon kuuluvat viimeisimmät EVO-versiot luistonestosta, keulimisenestosta, moottorijarrutuksen ohjausjärjestelmästä sekä vaihdeavustimesta, joka mahdollistaa vaihteiden vaihdon sekä isommalle että pienemmälle ilman kytkintä. Varustukseen kuuluu myös uusi viiden tuuman TFT-mittaristo.

Akseliväliä on kasvatettu 1469 millimetriin. Takarenkaan koko on uusi 200/60ZR17 ja ensiasennusrenkaana Pirelli Diablo Supercorsa SP. Polttoainesäiliö on painon säästämiseksi valmistettu alumiinista.

Ducati Panigale V4

Ducati Panigale V4 Specialen lavalle ajoi MotoGP:n maailmanmestari Casey Stoner. Vierellä Ducatin toimitusjohtaja Claudio Domenicali.

Kolme versiota

Tarjolle tulee kolme eri versiota: perusversio Panigale V4, Öhlinsin Smart EC 2.0 -jousituksella varustettu Panigale V4 S sekä huippuversio Panigale V4 Speciale. Tässä rajoitettuna eränä valmistettavassa erikoismallissa on puna-valko-vihreä erikoisväritys ja siinä on käytetty runsaasti hiilikuitua painon säästämiseksi.

Specialen mukaan tulee lisäksi Race Kit, johon kuuluu Akrapovičin täystitaaniputkisto, racing-tuulilasi ja Ducati Data Anylyzing -järjestelmä. Lisäksi rekisterikilven teline ja peilit on helposti irrotettavissa rata-ajoa varten. Huipputehoksi Akran putkistolla luvataan 226 hevosvoimaa ja vääntö kasvaa samalla lukemaan 134 newtonmetriä.

Ducati Panigale V4

Ducati Panigale V4

Moottori: nelisylinterinen V-moottori, sylinterien välinen kulma 90 astetta
Iskutilavuus: 1103 cc
Teho: 214 hv (157,5 kW) / 13 000 r/min
Vääntö: 124 Nm / 10 000 r/min
Paino tankattuna: 198 kg
Istunkorkeus: 830 mm
Akseliväli: 1469 mm
Tankin tilavuus: 16 litraa

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati ja Janne Huhtala

 

Jaa artikkeli

Keskustelu