Škoda VisionS

Ajoneuvot Uutinen 2.2.2016

Tältä näyttää VisionS – iso katumaasturi Škodalta

Ison katumaasturin muotoilukonsepti ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä.

Škoda esittelee Geneven autonäyttelyssä konseptien saralta ainakin yhden uutuuden. VisionS ilmentää valmistajan mukaan merkin katumaasturimalliston tulevaisuutta.

Ensivilkaisulla luvassa on modernilla otteella muotoiltu auto. Tosin innostusta himmentää hieman se, että kyseessä on tosiaan konsepti. Nähtäväksi jää miten paljon siitä siirtyy tuotantomalliin. Valmistajan mukaan tilaa on ainakin tarkoitus tarjota reilusti: kaikkiaan 4,7 metriä ja kolme penkkirivillistä.

Škodan mukaan esiteltävän uutuuden muotoilu edustaa tasapainoa näyttävyyden, voimakkuuden ja käytännöllisyyden suhteen.

VIsionS

Yetiä suurempi

Viime vuosina Škoda on uusinut ja laajentanut mallistoaan. Nyt on katumaasturisegmentin vuoro. Uuden muotokielen esimakua saatiin jo vuonna 2014 VisionC-muotoilukonseptista. Tuorein tulokas vie osaltaan tätä muotoilua nyt myös katumaasturisegmenttiin. Näin ainakin valmistajan mukaan.

Uutuus on mitoiltaan suurempi kuin myyntimenestys Škoda Yeti. Ilmoitetut mitat ovat 4,70 metrin pituutta, 1,91 metrin leveyttä ja 1,68 metrin korkeutta. Valmistajan mukaan mitoillaan auto luo välittömän läsnäolon tiellä. Sisätilapanostus on niin ikään tuttua merkin muista uudistuksista. Tilaan on luvassa kaikkiaan kuudelle.

Koreat kuoret

Valmistajan innostus keskittyy tässä vaiheessa ulkokuoren hehkuttamiseen. VisionS:n ääriviivat ja linjat ovat selkeitä, täsmällisiä ja teräviä. Valon ja varjon vaihtelun avulla reunat erottuvat selvästi ja luovat samalla voimakkaita tehosteita koverille ja kuperille pinnoille.

Konepelti vetoaa muovimateriaalin luovalla käytöllä, jossa viisteet kulkevat kohti merkin logoa. Leveä jäähdytinsäleikkö ja neljä kaventuvan muotoista led-valoa luovat Škodan mukaan muotoilukonseptin kasvot, korostaen auton maasturimaista luonnetta. Logo ja pystyrivat ilmanottoaukossa on sävytetty kristallimaisin elementein.

Sivusta katsottuna Visionilmentää maasturimaista olemusta. Terävä kylkilinja kulkee voimakkaana koko auton korin pituudelta. Pyöräkotelot ovat teräväkulmaiset ja laskeva kattolinja yhdessä takaspoilerin kanssa vahvistavat muotoilukonseptin vauhdikkuutta paikallaankin.

Takaa Škoda VisionS on muotoiltu veistoksellisesti. Vahva diffuusori, johon on sijoitettu suuret pakoputket, luovat suurelle katumaasturille voimakkuutta. Matalat sekä terävät takavalot sijaitsevat heti takaikkunan alla. Takavalojen C-muoto alkaa takavalosta ja jatkuu takapuskurin heijastimeen.

VisionS

Lisätietoja tästä uutuudesta on maltettava odottaa vielä tovi. Geneven autonäyttelyssä sitä saa ainakin katsoa, nähtäväksi jää, onnistuuko myös koskeminen.

Lähde ja havainnekuvat Škoda

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat