V8 Ford Ranger Raptor

Ajoneuvot Uutinen 4.1.2020

Mustangin V8 vihdoin Ford Ranger Raptoriin – mutta vain Australiassa

Australiassa kehitelty Ford Ranger Raptor saa kotimarkkinoilleen erikoisversion, jossa dieselmoottori on vaihdettu Mustangista peräisin olevaan V8:aan.

Australialainen Wheels-lehti on saanut vihiä Fordin salaisesta sivuprojektista, jossa Ford Australia ja ulkopuolinen tekninen alihankkija toteuttavat Ford Ranger Raptorista V8-erikoismallin.

Erikoismallissa käytettävä Coyote V8 on peräisin Mustang GT:stä, jossa moottorin suoritusarvot ovat 450 hv ja 529 newtonmetriä. Fordin erinomainen maastoavolava luottaa vakiona 213 hevosvoiman 2,0-litraiseen turbodieseliin, jonka parhaisiin puoliin kuuluu sen toimintamatka tankillisella.

Fordilla on vankka jalansija Australiassa, merkin hallitessa nelivetoisten avolavojen markkinoita. Ford Ranger ja Ranger Raptor ovat myös Australiassa suunniteltuja. Muunnettavat Ranger Raptorit saapuvat Australiaan dieselmoottorein varustettuina, muunnoksen tapahtuessa vasta kohdemaassa.

Vaikka erikoisversion myyntilaajuudesta ja teknisistä tiedoista ei tiedetä sen tarkemmin, sopii toivoa, että tuplavoimin höystetty Ranger Raptor nähtäisiin muuallakin.

Lähde: Wheels via Car Magazine Kuvat: Ford

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat