Ajoneuvot | Uutinen | 21.6.2018

VW:n turvavyötapaus: tehdas tutkii, Trafi vaatinee lisäselvitystä

Volkswagen Poloa, Seat Ibizaa ja Seat Aronaa koskeva takaturvavöiden takaisinkutsutapaus etenee jatkotutkimusten merkeissä.

Jaa artikkeli

Volkswagen Polon, Seat Ibizan ja Seat Aronan takaturvavöissä havaittu ongelma ja sen takaisinkutsu saivat eilen uusimman käänteen, kun Tekniikan Maailma kertoi korjauksena käytetyn nippusiteen pettäneen jarrutuskokeessa. Nippusiteen hajoamisen jälkeen turvavöiden vastakappaleet käyttäytyivät kuten aiemminkin, eli takapenkin keskipaikan vastinkappale saattaa painaa vasemman takaistuimen lukon auki väistötilanteissa.

Volkswagenia ja Seatia Suomeen maahantuovan K Auto Oy:n viestintäpäällikkö Riitta Karjalaisen mukaan Tekniikan Maailman uusista havainnoista on jo kerrottu valmistajalle. Seuraavaksi tehtaan edustajat tutkivat TM:n kokeissa käyttämän auton ja siihen tehdyn korjauksen. Suomessa toteutettu takaisinkutsukorjaus oli kuitenkin tehty tehtaan ohjeiden mukaisesti ja korjauksella oli tyyppihyväksynnän antaneiden ajoneuvovirastojen hyväksyntä. Maahantuoja ja valmistaja tiedottavat aiheesta heti, kun tapauksesta on uutta kerrottavaa.

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi puolestaan pyytänee K Autolta lisäselvityksen takaisinkutsukampanjaan liittyen. Vaikka Saksassa ja Espanjassa tyyppihyväksyttyjen autojen varsinaiset takaisinkutsupäätökset tehdään kyseisten maiden ajoneuvovirastoissa, valvoo Trafi sen omalla toimialueella myytäviä ajoneuvoja ja niiden turvallisuutta.
– Pyysimme maahantuojalta aiemmin tästä turvavyötapauksesta selvityksen, johon saimme myös tyydyttävän vastineen, jolloin tapaus oli siltä osin käsitelty. Nyt lienee kuitenkin aihetta pyytää lisäselvitys, kommentoi ylitarkastaja Mika Loponen Trafilta.

Teksti: Aake Kinnunen Kuva: Vesa Eskola

Jaa artikkeli

Keskustelu