Seat Ibiza, Arona ja VW Polo saavat takaturvavöiden takaisinkutsun

Ajoneuvot Uutinen 11.5.2018

Seat Ibiza, Arona ja VW Polo saavat takaturvavöiden takaisinkutsun

Seat ja Volkswagen ovat kertoneet aloittavansa Ibizan, Aronan ja Polon takaisinkutsukampanjan autoissa havaittuun takaturvavyöongelmaan liittyen. Korjaustoimenpiteisiin asti valmistajat kehoittavat välttämään keskimmäisen takaistuimen käyttämistä.

Volkswagen ja Seat kertoivat tiedotteilla tunnistaneensa Seat Ibizaa, Aronaa ja Volkswagen Poloa koskettavan ongelman, jossa takaistuimen keskipaikan turvavyön käyttäminen väistötilanteessa saattaa painaa vasemman reunapaikan turvavyön auki. Valmistajien mukaan ongelmaan on suunniteltu ratkaisu turvavöiden uusien lukkokappaleiden muodossa ja takaisinkutsukampanja pyritään saamaan vauhtiin lähiviikkoina.

Takaisinkutsu koskee MQB A0 -pikkuautoarkkitehtuuriin perustuvia Seat Ibizan vuosimalleja 2017 ja 2018, Seat Aronaa sekä Volkswagen Poloa (vm. 2018). Autojen omistajille ilmoitetaan takaisinkutsukampanjan alkamisesta kirjeitse ja turvavyörakenteiden tarkastus ja korvaavat osat eivät maksa mitään. Valmistajien mukaan korjaustoimenpide odottaa nyt viranomaishyväksyntää. Takaisinkutsuun asti Volkswagen ja Seat kehoittavat välttämään keskimmäisen takaistuimen käyttämistä.

Seat Arona

Takaisinkutsukampanjan toteutumiseen saakka valmistajat suosittelevat välttämään takaistuimen keskipaikan käyttämistä.

VW-ryhmän pikkuautojen turvavöistä havaitun suunnitteluvirheen nosti esiin tällä viikolla Tekniikan Maailma, joka kiinnitti huomiota turvavarusteiden puutteelliseen toimintaan kuormatulla autolla väistettäessä.

Lähteet: Seat, Volkswagen Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Seat

Kaikki koeajot

Uusimmat