6.5.2016

Koeajo: kesäteiden karkki Mini Cooper Cabrio hurmaa persoonallaan

Mini Cooper Cabrio

Maahantuoja näkee Mini Cooper Cabrio:n ajotunnelmassa kartingautomaisuutta. Hyvää: persoonallisuus, matala painopiste, sujuva kattomekanismi. Huonoa: raskas ohjaus, onneton tavaratila.

Ensi-istumalta Mini Cooper Cabrio on niitä harvoja automalleja, jotka yhä edelleen saavat sivullisten huomion. Raikas väritys tietenkin auttaa asiaa, mutta omintakeinen malli on kyennyt säilyttämään vuosien ja malliuudistusten paineessa niin paljon vanhaa luonnettaan, että hyväntuulisuus hulvahtaa -ympärille joka kerta, kun Minin – ja erityisesti avokattoisen Minin – -kurvaa parkkipaikalle.

Mini Cooper Cabrio

Erityinen plussa on annettava siitä, että vaikka sisustus on kaunis katsoa, niin kaikki hallintalaitteet ovat silti käteviä käyttää.

Mini Cooper Cabrion ajokokemukseen kuuluvat luontevana osana ohiajavan liikenteen äänet. Ohjaus on raskas, mutta kun painopiste on matalalla ja etu- ja takaylitykset pieniä, ei kartingautomaista tunnelmaa voi välttää.

Mini Cooper Cabrio

Takana on kohtuullinen jalkatila, mutta selkänojan asento ja muotoilu ihmetyttävät. Pieni tyyny ristiselän kohdalla parantaa tilannetta huomattavasti.

Tavaroiden kuljetusta miettivän ei kannata vaivautua. Tavaratila on katto ylhäälläkin niin hankasti käytettävissä, että viikon ruokaostokset on syytä jättää muiden huoleksi. Alas avautuva takaluukku ei ainakaan helpota kuormausta ja tavaratilan käyttöä. Toisaalta Easy Load -lastaustoiminto nostaa kattopakettia ylös, kun katto on avattuna. Se helpottaa hiukan välttämättömintä tavaratilan tarvetta.

Mini Cooper Cabrio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi kattomekanismi

Kangaskatto toimii uudella mekanismillaan moitteetta. Katto avautuu kokonaan 15 sekunnissa jopa auton ollessa liikkeellä.

Suljettuna katto asettuu napakasti paikoilleen. Ylimääräiset suhinat pysyvät matkustamon ulkopuolella. Käytön helppoutta lisää, että kangaskatosta huolimatta Mini Cooper Cabrion voi ajaa harjattomaan konepesuun. Samalla tuli todistettua, että pesuvedet eivät edes konepesussa tihku katon reunoilta.

Mini Cooper Cabrio

Avoautoilun tunnettu riesa on kesäsade. Mini tarjoaa tämän riesan torjuntaa älykästä ratkaisua: sadevaroitinta. Valmistajan mukaan se kykenee varoittamaan etukäteen, jos sadealue lähestyy. Valitettavasti tämän toimivuus jäi tällä kertaa kokeilematta, kun sadepilviä ei reitille osunut.

Autoretkelle

Koeajettu Mini Cooper Cabrio maksaa 40 000 euroa. Hinnasta noin 7 000 euroa muodostuu lisävarusteista. Nahkasisustus lohkaisee siitä suurimman summan, mutta hyödyllisimpiä varusteita jokapäiväisen käytön kannalta ovat pysäköintiavustin ja pysäköintietäisyyden valvonta edessä ja takana.

Mini Cooper Cabrio

Hyötykäytön vaikeus ja autoihmisen sielua hivelevät äänet ja yksityiskohdat yhdistettynä minimäiseen ajettavuuteen – kesäisille mutkateille on vaikea kuvitella hyväntuulisempaa kumppania.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Jari Saarentaus

Mini Cooper Cabrio

Hinta alkaen

39 961 €

Moottori

Bensiinimoottori 1 499 cm³, 4 sylinteriä, ahdin, 6-v. automaattivaihteisto, etuveto.

Teho

100 kW (136 hv), 4400 r/min

Vääntö

220 Nm (1250 r/min)

Vääntö

220 Nm (1250 r/min)

Kiihtyvyys 0–100 km/h

8,7 s

Huippunopeus

206 km/h

Kulutus l/ 100 km

NEDC-kulutus 5,1 (yhd.) (l/km)

CO2-päästöt

119 g/km

Mitat

pituus 3821 mm, leveys 1501 mm, korkeus 1415 mm, akseliväli 2495 mm

Takuu

2 vuotta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat