6.10.2021

Maistiainen: Opel Grandland PHEV – ja nyt vielä tyylikkäämmin

Opel Grandland PHEV AWD Vizor

Opelin uusi tyylikirja ennätti vaikuttaa Grandlandin faceliftiin. Ensimmäisenä testiin ennätti ripeä 300 hevosvoiman nelivetolataushybridi.

Opel Grandland, aiemmalta taiteilijanimeltään Grandland X, on saanut kevyen kasvojenkohotuksen osana mallin elinkaarta. Muun muassa Peugeot 3008:n sisarmalli on kulkenut rohkeasti omia polkujaan teknofuturistiseen ranskalaiseen verrattuna ja resepti onkin toiminut. Jämäkkä Opel on ollut oma tulkintansa samoista aineksista.

Faceliftin huomattavin uutuus on uusi Vizor-keulailme, joka saapui Opelin mallistoon uuden Mokkan myötä. Myös takaluukkuun ja valoihin on haettu samaa itsevarmempaa ilmettä. Ajovalopäivityksessä pääpisteenä on ollut tyylin lisäksi myös mukautuvan leditekniikan hyödyntäminen.

Opel Grandland PHEV AWD Vizor

Myös turva- ja vakiovarusteissa on tapahtunut. Listalta löytyy nyt pimeänäkökamera, joka korostaa mittaristonäkymässä noin 100 metrin päässä havaittuja eläimiä tai jalankulkijoita. Mukautuva vakionopeudensäädin on ilahduttavasti vakiona kaikissa malleissa.

Sisällä matkustamossa Grandland on saanut hiukan selkeämmän ilmeen, jota kutsutaan kauppanimellä Pure Panel. Käytännössä kookkaan digimittariston pelkistetyt näkymät ja tietoviihdejärjestelmän ruutu on muotoiltu paremmin yhdeksi kokonaisuudeksi kojelaudan linjojen avulla. Tietoviihdejärjestelmä on päivittynyt edelliseen näkemiseen verrattuna, mutta ikä painaa valikkorakenteissa ja reagointinopeudessa. 12-tuumainen digimittaristo puolestaan esittelee kaiken oleellisen miellyttävän selkeästi hukuttamatta kuljettajaa tietotulvaan.

Opel Grandland PHEV AWD Vizor

Vaihdevalitsin kavaltaa sisaruuden PSA-ryhmän muiden tuotteiden kanssa, mutta Opel pitää tiukasti kiinni myös omista tavoistaan jäsennellä asioita. Myös istuimissa ja alustassa tuntuu saksalainen korostus.

Nyt koeajettu PHEV AWD 300 on perusrakenteeltaan tuttu, eli sähkömoottorien ja polttomoottorin yhteisteho on komeat 300 hevosvoimaa, eikä suorituskyvyssä olekaan valittamista. Yhdellä akullisella pääsee WLTP-syklillä mitattuna noin 55 kilometriä.

Uudistuneen Grandlandin perusmalliston hinnat alkavat 28 390 eurosta ja lataushybridin kohdalla etuvetoinen 225 hevosvoiman malli on 39 389 euroa. Nelivetoinen PHEV AWD alkaa puolestaan Comfort-varusteltuna 45 390 eurosta.

Palaamme Grandland-malliston uudistuksiin tarkemmin syvemmän koeajon muodossa.

Opel Grandland PHEV AWD Vizor

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat