27.8.2019

Maistiainen: Škoda Kamiq – jättiläinen lilliputin vaatteissa

Skoda Kamiq

Suosittu tšekkiläisvalmistaja jatkaa tutulla linjalla: Škoda Kamiq tarjoaa yllättävän paljon numeroita enemmän.

Škoda Kamiq on tšekkiläisvalmistajan kolmas lisäys katumaasturiperheeseen. Kokonsa puolesta Kamiq on sekä Kodiaqia, että Karoqia pienempi. Mittojensa puolesta valmistajan lähin automalli on henkilöauto Scala.

Kamiq 4241 millimetriä pitkä ja 1793 mm leveä, eli 121 mm lyhyempi ja saman levyinen kuin Scala. Tähän verrattuna akseliväli on 4241 millisenä 15 yksikköä pidempi, ja maavarassa eroa on jo 39 millimetriä. Tavaratilaa on kohtuulliset 400 litraa ilman penkkien taittamista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Skoda Kamiq

Tilaa aikuisille

Lyhyemmistä ulkomitoista huolimatta Kamiq on varsin positiivinen yllätys sisätiloiltaan. Autossa mahtuu helposti matkustamaan neljä täysikokoista aikuista, ilman kärsimistä takajalkatilojen puutteesta.

Moottoreina on tarjolla konsernilta tutut 1- ja 1,5-litraiset TSI-bensiinimoottorit. Litraista moottoria on saatavilla joko 95-hevosvoimaisena viisialueisen manuaalivaihteiston kanssa tai 115-hevosvoimaisena joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-lovisella DSG-automaatilla. 1,5-litrainen jakaa jälkimmäisen vaihteistovaihtoehdot, eli tarjolla on manuaali tai kaksoiskytkinautomaatti. Varsinkin 95 -hevosvoimainen malli yllättää: ajossa voisi kuvitella huippuvääntöä olevan enemmänkin, kuin ilmoitetut 175 newtonmetriä.

Skoda Kamiq

Myöhemmin myös kaasua

Bensiinimoottorilla varustetut Kamiqit tulevat tarjolle Suomeen loka–marraskuun vaihteen paikkeilla. Viimeistään ensi vuoden puolella tarjolle tulee myös 1,0-litrainen G-TEC -kaasuversio.

Julkaisemme tarkemmat tuntumat Škoda Kamiqista lähitulevaisuudessa.

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvat: Vesa Eskola

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat