Tallink Silja

Matkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 25.10.2022

Astu laivaan ja valmiiseen joulupöytään – joulu risteillen

Itämerta kyntävien varustamojen joulutarjonta tarkoittaa notkuvia pöytiä. Alukset vievät Turusta ja Helsingistä Tallinnaan sekä Helsingistä ja Turusta Tukholmaan.

Itämerta kyntävien matkustaja-alusten joulutarjonta tarkoittaa läpikäyvää jouluteemaa ja notkuvia pöytiä.

Tallink Silja -varustamon alukset kyntävät Itämerta loppuvuoden pyhinäkin. Valkoisten matkustaja-alusten jouluristeilyt suuntautuvat Helsingistä Tukholmaan ja Turusta Tallinnaan.

Jouluristeilyt Helsingistä Tukholmaan järjestetään tänä vuonna – jo totutusti – Silja Symphonylla 23.–25.12. ja Silja Serenadella 24.–26.12.

Tällä hetkellä Turku–Kapellskär-reitillä liikennöivä Baltic Princess -alus vie puolestaan joulun erikoisristeilylle Turusta Tallinnaan 23.–25.12.

Tallink Silja

– Joulu laivalla on erityisen stressivapaa tapa viettää joulua. Kaikki on laitettu valmiiksi: joulupöytä on katettu, laiva on koristeltu joulukoristein, ohjelmaa löytyy kaikenikäisille ja joulupukki on tietysti mukana, Tallink Silja Oy:n kaupallinen johtaja Kalle Katajainen kiteyttää.

Tallink Silja Oy:n Turun aluejohtaja Nina Honkaranta kertoo Turusta Tallinnaan vievän merireitin olevan toivottu elämys.

– Laivalla voi nauttia valmiista joulupöydistä sekä monipuolisesta ohjelmasta, kuten jouluaaton meritansseista Kyösti Mäkimattilan tahdittamana.

Joulunaika käynnistyy Tallink Siljan aluksilla sikäli hyvissä ajoin ennen joulua, että joulubuffet on tarjolla laivoilla 17.11.–26.12. Marras-joulukuussa vietetään myös pikkujoulusesonkia, joka on suosittua matkustusaikaa.

Viking Line Gabriella 2020 MJ

Punaisten alusten joulu

Viking Linen jouluristeilyt perustuvat Gabriellan, Viking Gracen ja Viking Gloryn aikatauluihin.

Varustamon uusin alus Viking Glory vie jouluisille merimatkalle Turusta Tukholmaan 24.–26.12. Aluksen ravintoloissa on tarjolla sekä joulupöytä, joulupäivän juhlabuffet että kolmen ruokalajin à la carte -joulumenu.

Ruokamatkalle voi suunnata myös Viking Gracella Turusta Tukholmaan 24.–25.12.

Aattoillan kattauksen jouluherkkujen äärelle pääsee myös Gabriellalla 24.–26.12. matkustavat risteilyvieraat. Helsingistä Tukholmaan ja takaisin risteilevällä aluksella joulupöytä ja juhlabuffet ovat tarjolla The Buffetissa tai À la carte & Seafood Bar -ravintolassa.

Viking Line Gabriella

– Gabriellan ja lippulaivamme Viking Gloryn jouluristeilyillä on aikaa maissa 5–7 tuntia. Laivalla on mahdollisuus nauttia joulutunnelmasta ja monipuolisesta jouluohjelmasta koko perheelle pitkän kaavan mukaan, koska olemme muokanneet risteilyjen aikataulut nimenomaan asiakasta ajatellen, laivat lähtevät jouluaattona kello 12–14 Turusta ja Helsingistä, tiedotuspäällikkö Christa Grönlund kertoo.

Pöydät notkuvat, lupaa Grönlund.

– Suomalaisten herkkujen rinnalla tarjotaan ruotsalaisen joulusuosikkeja, kuten paahtokylkeä, sillejä ja janssoninkiusausta. Kinkkuakin on tarjolla kahdella tavalla – suomalaisittain ja ruotsalaisittain. Koulubuffaamme on vuosien mittaan hiipinyt yhä enemmän raikasta, vihreää ja vegaanista.

Jouluksi Tallinnaan

Eckerö Linen Finlandia-aluksen kyydissä pääsee jouluksi Tallinnaan, jonka vanhan ja kauniin ytimen joulutori on suosittu vierailukohde. Varustamolla on tarjolla kuusi erilaista majoituspakettia, joihin kuuluu yöpyminen Tallinnassa.

Laivamatkalla on tarjolla jouluisia ruokia, juhlapyhän makuja niin suomalaisella kuin virolaisella tvistillä.

Merimatkoista Ruotsiin ja Saksaan kiinnostuneiden kannattaa tutustua myös Finnlinesin tarjontaan, lisää yrityksen kotisivuilla.

Jaa artikkeli