Ferrari museo

Matkailu Ulkomaanmatkailu 17.4.2017

Museo Ferrari Maranello – mestarien huoneessa

Harvassa museossa nousee pala kurkkuun. Ferrari pystyy siihenkin.

Ferrarin tehtaan vieressä sijaitsevan museon anti lukuisine katu- ja kilpa-autoineen, teknisine yksityiskohtineen ja legendaarisine tarinoineen sykähdyttää. Todellinen tunteenpurkaus on kuitenkin edessä, kun astuu F1-mestaruuksille omistettuun näyttelytilaan.

Ferrari on yhtä kuin formula 1, ja formula 1 on yhtä kuin Ferrari. Täällä siitä on otettu kaikki irti.

Ferrari museo

Ison huoneen seinälle on ryhmitelty viuhkamaisesti tallin mestaruusautoja 1950-luvun alusta aina 2000-luvulle asti. Taustalla pyörivät unohtumattomat filminpätkät Ferrarin ikonisimmista kilpailuista, rohkeimmista ohituksista – ja tietenkin makeimmista voitoista. Tappion hetkiä ei täällä muistella.

Ferrari museo

Kaiuttimista kuuluva mahtipontinen musiikki kruunaa tunnelman. Ferrarin F1-sarjassa viettämät vuosikymmenet vyöryvät päälle. Kokemus on niin vaikuttava, että huoneeseen tekee mieli palata vielä kerran uudestaan.

Ferrari museo

Alberto Ascari, Juan Manuel Fangio, Mike Hawthorn, Phil Hill, John Surtees, Niki Lauda, Jody Scheckter, Michael Schumacher ja Kimi Räikkönen. Jokainen Ferrarilla F1-mestariksi yltänyt kuljettaja, ja heidän palkintonsa, ovat ansainneet paikkansa vitriinissä.

Ferrari museo

Erityisessä asemassa mestaruuksien määrässä mitattuna on tietysti Schumacher. Vuonna 1996 Ferrarille siirtynyt Schumi voitti punaisessa ajoasussa kaikkiaan viisi MM-titteliä, jotka vieläpä saavutettiin kaikki peräjälkeen vuosina 2000–2004.

Ferrari museo

Museossa kokee silti ennen kaikkea ylpeyttä Suomen puolesta. Tulihan Ferrarin toistaiseksi viimeisin kuljettajien mestaruus jo kymmenen kautta sitten Kimin ajamana. Ylletäänkö samaan tänä vuonna? Ainekset vaikuttavat lupaavilta.

Juttusarjan muut osat:

Jaa artikkeli

Ferrari-museo, Maranello

Museo Ferrari, Maranello