Matkailu Kotimaanmatkailu Ulkomaanmatkailu Uutinen 1.7.2020

Risteilykesä elpyy Viro ja Ahvenanmaa edellä

Viking Linen alusarmada käytössä, Eckerö Line liikennöi Tallinnaan, Tallink Silja vie myös Maarianhaminaan, Riikaan ja Saarenmaalle.

Itämeren aaltoja kyntävät alukset risteilevät osittain vielä erikoisreiteillä, -aikatauluin ja -järjestelyin. Risteilymatkustus kuitenkin elpyy asteittain koronakurimuksen otteesta.

Aluksilla on monin eri tavoin huomioitu mahdolliset tartuntariskit, jotta matkustuksen turvallisuus voidaan taata. Aluksille otetaan tavallista vähemmän matkustajia, alusten siivous ja hygieniatoimet ovat tehostettuja ja turvaväleistä huolehditaan ruokailujen aikana.

Tukholman risteilyt eivät ole vielä mahdollisia Ruotsin koronatilanteen vuoksi. Suomalaismatkailijoille suunnatut risteilyt ovat kuitenkin eri varustamojen voimin palaamassa kohti normaalia, mutta vaiheittain.

Viking Linen alukset palasivat liikennöimään heinäkuun tullen. M/S Gabriella liikennöi Helsinki–Ahvenanmaa-reitillä 9.8. asti. M/S Mariella liikennöi 2.7.–9.8. Helsinki–Tallinna-reitillä. M/S Mariella täydentää M/S Viking XPRS:n normaalia Helsinki–Tallinna-aikataulua neljällä päivittäisellä vuorolla 9. elokuuta saakka.

Viking Glory

Viking Linen laivoilla huolehditaan matkustajien turvallisuudesta. Aluksilla on lisätty ja tehostettu siivousta. Laivayhtiö ottaa lähdöille vajaat puolet normaalista matkustajamäärästä, jotta aluksella voidaan taata riittävät turvavälit. Asiakasmääriä rajoitetaan myös ravintoloissa ja matkustajavirtoja valvotaan terminaaleissa.

Laivayhtiön alukset ja terminaalit saivat vastikään arvostetun My Care -verifioinnin, joka tarkoittaa kolmannen osapuolen laadunvarmistusta. Viking Line on ensimmäinen varustamo maailmassa, jolle tämä verifiointi on myönnetty.

Eckerö Linella kolme vuoroa päivässä

Eckerö Linen M/S Finlandia kyntää kolme päivittäistä lähtöä Helsingistä ja Tallinnasta. Niiden varassa voi tehdä yhden suunnan merimatkan tai meno-paluumatkan omalla autolla tai ilman.

Myös Eckerö Linella huolehditaan matkustajien turvallisuudesta, ohjeista lisää laivayhtiön nettisivuilla.

Turusta suoraan Tallinnaan

Turusta pääsee heinä- ja elokuussa risteilemään valkoisin laivoin Tallinnaan. Se on osoittautunut suosituksi vaihtoehdoksi. Tallink Silja onkin lisännyt lähtöjä Helsinki–Riika- ja Turku–Tallinna-reiteille elokuussa 2020. Helsinki–Riika-reitin oli tarkoitus alun perin liikennöidä vain 16.8. saakka, mutta suuren kysynnän vuoksi liikennöintiä jatketaan ainakin 28.8. saakka.

Erikoisristeilynä Tallink Siljan M/S Victoria vie 27.7. matkustajia Helsingistä päiväksi Saarenmaalle. Tallink Siljan Baltic Queen -laivan kyydissä pääsee heinäkuussa Helsingistä päiväristeilyille Maarianhaminaan.

– Matkustus kauemmas on edelleen rajoitettua koronapandemiasta johtuen, joten lähimatkailu Suomessa ja Baltiassa on monelle lomalaiselle ainoa vaihtoehto. Laivojemme matkustajamäärät pidetään tavallista pienempinä, jotta jokaisella olisi mahdollisuus pitää tarvittavia turvavälejä myös matkan aikana, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene taustoittaa.

– Lisäämällä vuoroja pystymme tarjoamaan yhä useammalle mahdollisuuden helppoon lähilomaan.

Tartuntariskejä ehkäisevistä toimenpiteistä varustamon laivoilla ja terminaaleissa lisää tietoa yhtiön kotisivuilla.

Finnlinesin rahti-matkustajalaivat kulkevat normaalisti reiteillään muun muassa Helsinki–Travemünde -välillä. Viranomaispäätökset voivat vaikuttaa matkustajaliikenteeseen.

Varustamo muistuttaa, että koronapandemian vuoksi ennen matkalle lähtöä kannattaa varmistaa, että voi matkustaa kohdemaahan ilman, että maahantulorajoitukset sen estäisivät. Lisää tietoja varustamon nettisivuilla.

Jaa artikkeli