Matkailu Uutinen 18.2.2016

Talvilomien risteilyohjelmistossa artisteja ja viihdettä kaikille

Talviloman viihtymistä suunniteltaessa ovat risteilyt suosittu vaihtoehto varsinkin lapsiperheiden keskuudessa.

Mikäli talvilomasuunnitelmat ovat vielä tekemättä, tai kaavailuissa ovat merelliset tunnelmat, tarjoavat Helsingistä ja Turusta lähtevät risteilyt jännittävän sekoituksen erilaista ohjelmaa.

Eckerö_taikuri Kari

Helsingistä Tallinnaan risteilevällä Eckerö Linellä viihdytetään perheen pienimpiä. M/s Finlandian kutoskansi muuttuu lasten leikkimaailmaksi, jossa leikkitädin opastuksella pelataan, puuhastellaan ja piirrellään. Myös taikuri viihdyttää tempuillaan joka päivä. Lasten elokuvateatterissa pyörivät piirretyt ja Bar Paja muuntuu Game Caféksi, jossa isompia lapsia viihdytetään ilmakiekolla ja pöytäfutiksella. Ohjelma on tarjolla 20.2.–6.3.2016. Talvilomaviikkojen artistikattaus on Eckeröllä melko räppipainotteinen, sillä esiintymisvuorossa ovat 25.2. Redrama ja 26.2. Aurora, 3.3. Aste ja 4.3. Kasmir. Keikat ovat Tallinna-Helsinki iltalähdöllä kello 20.00.

Eckerö

Silja Linen talvilomakampanjassa alle 12-vuotiaat lapset matkustavat maksutta mukana Helsinki-Tallinna -välin edestakaisilla risteilyillä 20.2.–13.3.2016 aikavälillä. Lisäksi alle 12-vuotiaat lapset majoittuvat ilmaiseksi lisävuoteella tai junnupatjalla Tallinnan hotelleissa. Laivoilla on myös talvilomien aikana lastenohjelmaa muun muassa.suuressa leikkimaailmassa ja 19.2.–12.3.2016 Muumi ja Harri Hylje ihastuttavat perheen pienimpiä. Lisäksi Action Street -akrobaattinen showryhmä viihdyttää Symphonyllä ja Serenadella koko alkuvuoden.

Viking Line

Mikäli Siljalla suuntaa talvilomalla Tukholmaan, saattaa hyvinkin kohdata talviset sääolosuhteet. Silja Symphonyn 22.2., 24.2., 26.2., 28.2. ja 1.3. lähdöillä Helsingistä esiintyy nimittäin Antti Tuisku. Lähtöpäivän menomatkalla luvassa on keikka Promenade-kävelykadun uudella esiintymislavalla, ja paluumatkalla vuorossa on fanitapaaminen. Silja Serenadella puolestaan esintyy suomalaisen viihdetaivaan tähtiartisteja, sillä Atlantis Palacen lavalle kipuavat Benjamin 23.2., Elastinen 27.2. ja Diandra 29.2. lähdöillä. Paluumatkalla järjestetään nimmaritilaisuus samassa paikassa.

Mielessä kannattaa pitää myös 2.3., sillä silloin Tubecon lastaa Silja Serenaden tunnetuilla huipputubettajilla. Mukana mm. Deata, Ulttis, MadCraft, Arttu Lindeman ja sekä muita tähtitubettajia, joiden kanssa fanit pääsevät hengailemaan meno- ja palumatkalla. Ohjelmassa ainakin pelaamista, kauneustubettajien meikkaushetki, MadCraftin keikka ja erilaisia kilpailuja.

Viking Line

Viking Linellä Ville Viking saa lomien kunniaksi vieraakseen Tenavista tutun Ressu-koiran, jonka voi tavata Turun-, Helsingin- ja Tallinnan-reitin laivoilla. Lisähupia lasten talvilomaan tarjoavat Tenavat-aiheinen disko ja piirustuskilpailut. Myös Tenavat-elokuva pyörii useimmilla laivoilla pääsiäiseen saakka. Viking Gabriellalla esiintyy Anna Abreu 25.–26.2. ja Mariellalla Softengine 22.–23.2. Turun ja Tukholman väliä seilaava Viking Grace järjestää ohjelmaa myös teineille, sillä kaikille soveltuvan Winter Challenge -urheilumittelön lisäksi laivalla pyörii Smash the Jukebox -musakilpailu. Gracen esiintyjinä ovat talvilomalla Redrama (20.2. Turusta Tukholmaan), Tuuli (20.2. paluumatkalla), Ronya (21.2. menomatkalla), Benjamin (21.2. paluumatkalla), 27.–28.2. supersuosittu SANNI ja 2.3. Chisu.

Eckerö

Ja mikäli risteily vie Tallinnaan, kannattaa siellä pitää mielessä myös erilaiset mielikuvitusta kutittelevat näyttelyt. Tiedekeskus Energiassa sijaitsevassa Oivalluskeskuksessa avautui juuri tiedenäyttely Kerrostuneen maan aarteet, joka kertoo maankuoren aarteista. Varsinkin aasialaisen kulttuurin ystäville Kiek in de Kök –museon Spirit of Budo – Soturin tie –näyttely lienee ehdoton, sillä siellä voi tutustua samuraikulttuurin kiehtoviin perinteisiin ja nykyisten budolajien kehitykseen. Merimuseo Lennusadamin Kilpajuoksu maailman ääriin –näyttely kertoo Etelänapamantereen valloituksesta ja näyttely on auki 3.4.2016 asti. Tallinnan Televisiotornin jännittävä avaruusaiheinen Elävä maailmankaikkeus -näyttely houkuttelee varmasti seikkailumielisiä, jotka eivät tyydy haaveilemaan vain omasta planeetastamme.

Lähde: laivayhtiöt, kuvat: Antti Hentinen  

Jaa artikkeli