Ylläs_ensilumi

Matkailu 16.10.2017

Ylläs uudistuu – luonto on nyt ykkönen

Ylläs oli ykkönen, mutta nyt maan suurimman hiintokeskuksen markkinoinnissa kärkipaikalle nostetaan luonto.

Ylläksen uudistuneen brändin keskiössä komeilee Lapin puhdas luonto, ja Ylläksen uusi mainoslause on ”Luonnollisesti ykkönen”, ennen se kuului muodossa ”Ylläs on ykkönen”.

Ylläs nostaa tarjonnassaan esille Lapin kahdeksan vuodenaikaa, seitsemän tunturia, kaksi aitoa lappilaista kylää ja Suomen suosituimman kansallispuiston. Seudulla sijaitsee myös markettien some-ykkönen Jounin Kauppa, jonka kauppias Sampo Kaulanen on tuttu useimmille matkailijoille televisiosta ja kaupan varsin suosituista some-kanavista.

– Puhdas luonto on tärkein myyntivalttimme. Ylläkseltä alkavassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa on mitattu maailman puhtain ilma, ja siitä olemme ylpeitä, kertoo alueen markkinointiorganisaation Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Puolet kävijöistä ulkomailta

Ylläksen asiakkaista jo noin puolet tulevat kansainvälisiltä markkinoilta ja määrä kasvaa. Vaikka Ylläs on edelleen ykkönen rinteiden määrässä, korkeudessa ja pituudessa, halutaan alueen muita vahvuuksia nostaa näyttävämmin esille.

– Nykypäivän matkailija on elämyshaluinen ja vaativa asiakas. Pelkän laskettelun tai maastohiihdon varaan on haastavaa rakentaa matkailualuetta tänä päivänä. Asiakkaille on tarjottava kokonaisvaltaisia ja ainutlaatuisia kokemuksia, muotoilee Haarma.

maastopyöräily

Kun kansallispuisto avasi polkunsa pyöräilijöille kesäkuussa, sai alueen matkailuelinkeino uuden ympärivuotisen vetonaulan.

– Leveärenkaisilla fatbike-pyörillä on helppo ajaa maastossa niin kesä- kuin talvireiteilläkin. Tämä on loistava esimerkki luontoaktiviteetista, joka toimii sekä kotimaisille että kansainvälisille vierailijoille, Haarma hehkuttaa.

Palveluja ja luontoa

Ylläksen kaksi kylää, Ylläsjärvi ja Äkäslompolo, tarjoavat matkailijalle kattavat palvelut ja aitoa paikallistunnelmaa. Shoppailusta, ruuasta ja juomasta voi nauttia aivan villin luonnon tuntumassa.

– Täällä voi mutkattomasti tehdä päiväretken kansallispuistoon hiihtäen, patikoiden tai pyöräillen. Ulkoilun päätteeksi makuhermoja pääsee hellimään alueen ravintoloissa paikallisista raaka-aineista valmistetuilla huippuannoksilla, Haarma vinkkaa.

Lähde ja artikkelin pääkuva: Ylläs Kuvituskuva: Antti Hentinen

Jaa artikkeli