19.7.2022

Päivän kuva: näin paljon polttoaine maksaa nyt Viron Tallinnassa

Polttoaineen hinta Viro Tallinna

Myös Virossa polttoaineen hinnat ovat nousseet kuluneen vuoden aikana merkittävästi, vaikka ne ovat yhä Suomen hintoja halvempia.

Polttoaineiden hinnat ovat nousseet merkittävästi vuoden 2022 aikana. Hintoja on nostanut merkittävimmin Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan.

Näin kesälomakauden aikana moni autoilija pohtii ulkomaille matkustamista omalla ajoneuvolla. Kun reissataan omalla autolla, on syytä ottaa huomioon myös polttoaineen hintataso kohteessa tai matkalla sinne.

Monen suomalaisen omalla autolla tehty lomareissu kohdistuu Viroon, sillä Tallinnaan pääsee varsin helposti omalla autolla autolautan avulla. Sen vuoksi polttoaineiden hinnat Tallinnassa ovat erityisen kiinnostavia – oli kohteena sitten Viro, tai jatkui matka sitten pidemmälle Baltiaan.

Polttoaineen hinta Viro Tallinna

Päivän kuva on Tallinnasta, Rocca al Mare kauppakeskuksen läheisyydessä olleen Nesteen huoltoaseman hinnastosta, ja kuva on otettu maanantaina 18.7.2022. Silloin polttoaineiden hinnat olivat seuraavanlaiset:

  • Neste Futura 95: 1,991 euroa/litra
  • Neste Futura 98: 2,041 euroa/litra
  • Neste Futura Diesel: 1,944 euroa/litra
  • Neste MY Diesel: 2,140 euroa/litra

Tallinnan alueella polttoaineiden hinnat eivät tunnu olevan kovin suuressa kilpailussa, sillä lähiseudun huoltoasemilla oli lähes poikkeuksetta identtiset hinnastot.

Jotta polttoaineiden hintoja Suomen ja Viron välillä olisi helpompaa verrata, samaan aikaan Espoossa Neste Express, Otaniemi myi polttoainetta seuraavilla hinnoilla:

  • Neste Futura 95: 2,207 euroa/litra
  • Neste Futura 98: 2,317 euroa/litra
  • Neste Futura Diesel: 2,177 euroa/litra
  • Neste MY Diesel: 2,477 euroa/litra

Virossa polttoaineiden hintataso on liikkunut Suomen kanssa samaa tahtia. Historian korkeimmalla tasolla hinnat olivat kesäkuun alussa, jolloin bensiinistä joutui pulittamaan noin 2,5 euroa litralta. Kesän aikana hinnat ovat kuitenkin tulleet hieman alaspäin.

Teksti: Rikhard Wacker Kuva: Jaana Mäkitie Lähde: Tankille.fi-sovellus

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat