11.1.2022

Käyttötesti käytetyllä: millainen auto Ford Mondeo on? Moottorin lukijat antoivat oman mielipiteensä

Ford Mondeo kokemuksia

Omien kokemuksien keräämisen lisäksi käytettyjen autojen käyttötestien vakiopalana keräämme lukijoiden omakohtaisia kokemuksia autoista. Mondeon kohdalla palaute oli isolta osin myönteistä.

Kuten aiemmin Golfin kanssa, kyselimme Moottorissa 12/2021, sekä myöhemmin Instagramissa lukijoiden omia kokemuksia Ford Mondeoista – ja etenkin käyttötestiautomme kanssa mätsäävistä kolmannen sukupolven versioista. Tällä kertaa vastauksia kertyikin niin reilusti, että valitsimme juttuun kaikkien joukosta ne parhaat ­– kiitokset kaikille vastanneille!

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viiden Mondeon perhe

Ensimmäinen saamamme palaute tuli todelliselta Mondeo-mieheltä – Mikalta, joka kertoi omistaneensa itse kolme kolmannen sukupolven Mondeota, ja että perheen nuorisolla on käytössä vielä kaksi samanlaista tälläkin hetkellä.

Mikan kokemukset kyseisestä mallista ovat positiivisia, moottori- ja vaihteistovikoja hänelle ei ole sattunut ja alustan osta ovat koiranluita vaille kestäneet hyvin kulutusta. Myös lämmitettävissä tuulilaseissa on esiintynyt ajan myötä toimimattomuutta. Dieselmalleissa Mika mainitsee heikoksi kohdaksi EGR-venttiilille menevän ahtoletkun.

Kokonaisuudessaan Mikan summaus mallista on ’’yleisesti ottaen luotettava ja yllätyksetön auto. Halpa pitää, osat halpoja ja huollot helppo tehdä itse. Tukeva ajaa, suhteellisen hiljainen ja tilava. Varsinkin dieseleissä tehoa/vääntöä mukavasti ja pieni kulutus.’’

Projekti-Mondeo

Mondeoiden määrässä Mikan nokittaa kuitenkin Antti, joka on omistanut kyseistä sukupolvea neljä kappaletta. Antti kertoo tykästyneensä malliin pitkälti samoista syistä kuin Mikakin. Syiksi Antti kertoo matalan hankintahinnan, halvat varaosat, ajettavuuden ja varmatoimisuuden.

Anttikin on selvinnyt Mondeoiden ylläpidosta kulutusosien vaihdolla ja huolloilla. Ärsyttävimmäksi piirteeksi mallissa hän kertoo käsijarrun, jonka kanssa on saanut painia käytännössä jokaisessa katsastuksessa.

Ford Mondeo kokemuksia

Tällä hetkellä Antilla on käyttöautona seuraavan sukupolven Mondeo, mutta kehuu edellistä sukupolvea ajettavuudeltaan paremmaksi, ja hänellä onkin tällä hetkellä kolmoskorinen auto projektina.

Tuttu auto lapsuudesta

Mallisarjan korkean iän ansiosta Mondeo kuuluu jopa erään lukijan lapsuusmuistoihin. Matias kertoo viettäneensä lapsena paljon aikaa Mondeon kyydissä, ja sittemmin suorittaneen samalla autolla myös ajokortin opetusluvalla.

Matias mieltyi Mondeossa hyviin tiloihin ja ajettavuuteen. Isompia remontteja kumpikaan Matiaksen perheen kahdesta Mondeosta ei ollut vaatinut, mutta toinen näistä (1,8 bensiini) oli alkanut syömään öljyä 150 tuhannen kilometrin paikkeilla. Takaiskarit tuntuivat olleen myös kulutustavaraa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toistuvia vikoja

Ford Mondeo kokemuksia

Listataan vielä mallin vikoja, jotka toistuivat useampien lukijoiden kokemuksissa – iso osa näistä löytyi myös Moottorin tyyppiviat-palvelusta.

Useamman lukijan kohtaamia ongelmia: koiranluiden kuluminen, suutinongelmaa dieselmoottoreissa, kuljettajan penkinlämmittimen heikko lämmitysteho, öljyn kulutus 1.8-litraisessa bensiinimoottorissa, takaiskunvaimentimien kuluminen, kaksoismassavauhtipyörän kuluminen, ovien korroosio-ongelmat pre-facelift-malleissa ja maalin kuoriutuminen helmapelleistä.

Myös toistuvia kehuja löytyi vastauksista. Näitä olivat muun muassa ajettavuus, tilat, lämmitettävä tuulilasi useassa yksilössä, ikään nähden hyvät ajovalot, dieselmoottorin ajo-ominaisuude ja taloudellisuus, sekä auton edullisuus niin ylläpidon kuin hankinnankin osalta.

Teksti ja kuvat: Eetu Kokkonen

Lisää aiheesta

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat