22.4.2019

4000 tuntia ja kolme Euroopan mestaruutta – Ground Zero Mini

Ground Zero Mini American Car Show ACS

11 vuotta sitten hankittua Miniä on rakenneltu lähes joka talvi uuteen kuosiin. Parhaimmillaan kotiintuomisina on ollut kolme EM-titteliä yhdellä kerralla.

Pelkästään palkintopokaalit peittävät useamman neliön Benjamin Myllyluoman Minin ympäriltä. Siitä voi jo päätellä, että aivan tavallisesta kulkineesta ei ole kysymys. Myllyluoma keskittyi aikaisemmin autohifikisoihin, mutta kilpailut saivat jäädä kun vuonna 2015 Itävallasta oli kotiintuomisina Euroopan mestaruus kolmessa eri luokassa. Ei ollut enää mitään uutta voitettavaa, ja uutta haastetta lähdettiin hakemaan rakentamalla peräkärry ja suunnittelemalla jälleen kerran uusi maalaus Miniin.

Ground Zero Mini American Car Show ACS

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Suzuki Swiftin voimalla

Tekniikaksi on vaihdettu Suzukin Swiftin 1,3-itrainen Gti-moottori peltipakosarjalla. Ruotsista hankittiin uusi etukelkka ja sen jälkeenkin tarvittiin monta pientä muutosta ennen kuin työ oli valmis ja katsastusmiehen leima papereissa.

Korisarja on itse tehty ja materiaali on peltiä. Helmalevitysten pyöristykset on tehty leikkaamalla neljäsosa kolmen tuuman pakoputkesta ja muotoilemallla ja lisäämällä palaa palan perään. Lokasuojan kaaret on ykköskorin Golfista, mutta eri kaarevuussäteen takia nekin on pilkottu ja tehty pienistä paloista.
– Olisi varmaan ollut helpompi tehdä jollain muulla tavalla mutta nyt kokeiltiin tällaista, sanoo Myllyluoma.

Ground Zero Mini American Car Show ACS

Joka talvi rakennettu uudelleen

Sisusta on kokonaan omavalmistetta, eikä jäljellä ole yhtään koskematonta kohtaa. Myllyluoma laskee uhranneensa autoon yhteensä yli 4000 työtuntia.
– Käytännössä tätä on rakennettu joka talvi uudestaan ja uudestaan erilaiseksi, en edes enää muista monesko versio tämä on.
Esimerkiksi valmis ja itse rakennettu sisusta on useampaan kertaan heitetty roskiin ja rakennettu kokonaan uusi ja erilainen. Tässä lopputuloksessa eivät siis näy kaikki työtunnit.

Ground Zero Mini American Car Show ACS

Tiukkana periaatteena on kuitenkin ollut se, että lopputulos on katulaillinen ja kaikki muutokset on rekisteriotteessa. Ja autolla myös ajetaan, käydään näyttelyiden lisäksi myös ruokakaupassa. Viime kesänä auto valmistui vasta heinäkuussa, mutta siitä huolimatta mittariin kertyi pari-kolmetuhatta kilometriä.

Ground Zero Mini oli nähtävänä American Car Shown Tuning Car Show -osastolla.

Ground Zero Mini American Car Show ACS

Teksti ja kuvat: Janne Huhtala

Luetuimmat