10.5.2020

Citroën vakuuttaa: C5 saa kuin saakin seuraajan – ”se on upea”

Citroën C5 seuraaja

Totta se on: Citroën C5 saa kuin saakin seuraajan. Ranskalaismerkin päättäväisyyttä eivät sotke sisarmerkit, myyntitilastot eivätkä viruspandemiat.

2018 myynnistä poistunut Citroën C5 palaa vielä markkinoille, Citroënin johdosta vakuutellaan. Yhtiön tuotejohtaja Laurence Hansen kertoi muun muassa sosiaaliseen mediaan ladatussa videossa, että mallin seuraaja on kehityksessä.

– Uskokaa meitä, auto on olemassa ja se on upea. Se on todella tärkeä auto meille, Hansen kommentoi.

Vaikka Euroopan keskikokoisten sedanien myynti on kutistunut voimakkaasti viime vuosina katumaasturitrendin alla, ei Citroën aio hylätä markkinasegmenttiä. Kiinassa autoluokka on puolestaan hyvin suosittu, mutta Citroënin myynti maassa romahti viime vuonna.

C5:n seuraaja perustunee todennäköisimmin PSA:n EMP2-pohjarakenteelle, johon on jo saatavissa valikoima lataushybridivaihtoehtoja.

Euroopassa Citroënin myynti on piristynyt kiitos crossovereiden C3 Aircross ja C5 Aircross. On myös arveltu, että Citroën jättäisi sedanit sisarmerkeilleen, joilla on myynnissä porrasperänä ja farmarina saatava Peugeot 508 sekä myöhemmin tänä vuonna nähtävä DS 9.

Ranskalaismerkki on pitänyt yhteyttä fanien ja tiedotusvälineiden kanssa sosiaalisen median kanavissa koronaviruspandemian peruutettua alkuvuoden autonäyttelyt ja tapahtumat. Citroënin tuore toimitusjohtaja Vincent Cobée kertoi, että C4 Cactuksen korvaaja nähdään kesäkuun lopussa verkkotapahtumassa. Autosta tulee tarjolle myös täyssähköinen versio, viitaten sen pohjautuvan esimerkiksi DS 3 Crossback E-tensen tavoin e-CMP-pohjarakenteelle.

Citroënin muotoilujohtaja Pierre Leclerq puolestaan kertoi, että merkki esittelee mullistavan konseptiauton Pariisin autonäyttelyn aikaan syksyllä. Itse näyttely on pääosin peruttu kuluvalta vuodelta näyttelyjärjestäjien etsiessä tapahtumalle uusia uria koronaviruksen muovaamassa maisemassa.

Lähde: Automotive News Kuvat: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat