Peugeot 508 SW Hybrid

Ajoneuvot Koeajo 19.2.2020

Koeajo: Viilausta vailla – Peugeot 508 SW GT Hybrid 225

Peugeot 508 SW GT Hybrid on näyttävä, mutta hienosäädön puute harmittaa. Hyvää: tyylikäs ulkonäkö, kohtalaisen toimiva hybridivoimalinja. Huonoa: epäjohdonmukainen jarrutuntuma, alustan toiminta.

Peugeot aloittaa ladattavien hybridien vyörytyksen kahdella rintamalla. Katumaasturi 3008 Hybrid4 tarjoaa akkuajon ekologisuuden lisäksi sähköistä nelivetoa, aivan sisarmalli Opel Grandland X PHEV AWD:n tapaan. Toinen kärki rakentuu näyttävän 508-mallin ympärille, ja Hybrid-lisänimen saanutta ladattavaa mallia tarjotaan viisioviseen viistoperäkoriin tai SW-farmariin.

Peugeot 508 SW Hybrid

Peugeot 508 Hybridin perustana on 1,6-litrainen turboahdettu 180-hevosvoimainen bensiinimoottori ja sen perään asennettu 110-hevosvoimainen sähkömoottori. Koska kaksi voimanlähdettä eivät saavuta huipputehoaan samanaikaisesti, on yhteislaskun tuloksena 225 hevosvoiman huipputeho. Saman lukeman Peugeot tarjoaa myös 508 GT -mallissa ilman hybridijärjestelmää. Saa nähdä, kauan tämä malli pysyy tuotannossa?

Farkku tai viistoperä

Peugeot kertoo 508:n sähköiseksi toimintamatkaksi viistoperällä 49–54 kilometriä ja farmarilla 47–54 kilometriä, kun mittaus suoritetaan WLTP-syklillä. Sähköenergian auto säilöö tavaratilan alle sijoitettuun ajoakkuun, jonka käytettävä kapasiteetti on 9,3 kWh.

Kahdesta korimallista koeajoon valikoituu farmari 508 SW Hybrid. Ulkoisesti uutuusversion erottaa helpoiten takaluukun logosta, joten kovin radikaalisti Peugeot ei voimalinjastaan viesti.

508 SW Hybrid liikkuu täyssähköajolla vaivatta, eikä polttomoottori kytkeydy vahingossa päälle. Auton voimalinjaa hallitaan perusmallistakin tutusta ajotilakytkimestä, jonka merkittävin uudistus on täyssähkötilan tuominen valikkoon. Kosketusnäytön valikosta voi myös pyytää autoa säästämään akkua loppumatkan kaupunkiajoa varten. Sähköajoa on mietitty myös uudella kosketusnäytön toiminnolla, joka näyttää varsin selkeästi kulutuksen kummallakin käyttövoimalla.

Peugeot 508 SW Hybrid

Hybriditilassa 508 vaihtelee voimanlähteiden välillä huomaamattomasti. Täyskaasulla suorituskyky on riittävää, muttei niin reipasta kuin huipputehosta voisi päätellä. Enemmän suorituskykyä kaipaavien kannattaa harkita 3008 Hybrid4 -mallia, tai odottaa tulevaa nelivetoista 508 Peugeot Sport -mallia.

Pientä parannettavaa

Enemmän sanomista tulee jarrutuntumasta. Polkimen liike on epäjohdonmukainen, sillä alkuun säädetään energian talteenottoa ja vasta syvempi painallus siirtyy levyjarrupuolelle. Järjestelmällä pärjää, mutta se vaatii hieman enemmän tottumista kuin toivoisi. Toivottavasti Peugeot tekee vielä hienosäätöä.

Toinen korjauskehotus menee auton alustaan. Juuri mukava kyyti on tavallisen 508:n vahvuuksia, mutta Hybrid-mallia vaivaa yhdistelmä hienoista pintakovuutta ja laajoja koriliikkeitä. Kahden hengen kuormalla ajettaessa hidastetöyssy aiheutti reilun ulosjouston, jonka vastaheilahduksena perä pohjasi ja tavaratilan verho aukesi. Saa nähdä, miten alusta toimii täydellä kuormalla, ellei iskunvaimennusta vielä muokata?

Peugeotin latausportti löytyy auton vasemmasta takakyljestä. Huomaavaisesti latauskaapeleille on pieni potero tavaratilan takareunassa välipohjan alla.

508 Hybridin latausjärjestelmän teho on 7,4 kilowattia, mutta järjestelmä toimii yhdellä vaiheella (1 x 32 A), joten kotilatauksessa useimmat joutuvat turvautumaan matalampaan tehoon.

Hybriditekniikan saa ajetun GT-varustetason lisäksi edullisempaan GT Lineen ja Allureen, viime mainitun saa viistoperänä 43 974 euroon.

Peugeot 508 SW Hybrid

Peugeot 508 Hybrid jättää vähän keskeneräisen vaikutelman. Perusta on kunnossa, mutta pahimmat kilpailijat haastaakseen se tarvitsee vielä vähän hienosäätöä – ja siihen Peugeot kyllä pystyy, sen huomaa jo 3008 Hybrid4 -mallista.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Peugeot

Kaikki koeajot

Uusimmat