21.6.2023

Classic Remise on autointoilijan pyhiinvaelluspaikka Berliinissä

Toinen toistaan upeampi autoyksilö koristaa Classic Remisen käytäviä Berliinissä.

Toinen toistaan upeampia vanhoja autoja. Classic Remisessä Berliinissä niitä voi bongata sielunsa kyllyydestä. Classic Remise ei ole kuitenkaan museo, vaikka sellaiseksi sitä voisi luulla autojen perusteella, mitä siellä on esillä. Classic Remisen pääpaino on klassikkoautoissa, mutta siellä on myös uusia autoja. Autokauppakaan se ei silti ole.

Remise on saksaa ja se tarkoittaa vaunuvajaa. Classic Remise on rakennettu vanhaan junanvaunujen varikkoon ja nyt siellä säilytetään junien sijaan toinen toistaan upeampia autoyksilöitä. Osa autoista on myynnissä, osa on tullut sinne entisöitäväksi ja osa on entisöity valmiiksi ja ne odottavat niiden omistajille kuljetusta. Osa autoista on Classic Remisessä vain säilytyksessä ilahduttamassa Classic Remisen jokapäiväisiä vieraita.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Klassikkoautojen keskus

Classic Remise on eräänlainen klassikkoautojen ja klassikkoautoharrastuksen keskus. Saman katon alta löytyy esimerkiksi useita klassikko- ja erikoisautojen entisöintiin erikoistuneita korjaamoita, kuten myös klassikkoautoihin erikoistuneita myyjiä. Niin harvinaisesta Mercedeksestä kuin Ferraristakin voi käydä hieromassa kauppaa Classic Remisessä.

Gaz Volga Suomen kilvissä

Saksassa kun ollaan, saksalaismerkkien, Mercedeksien, Bemareiden ja Porschen eri mallien edustus on vahva. Muiden maiden tuotteitakin Remisestä luonnollisesti löytyy, hallin perällä muun muassa sulassa sovussa rinnakkain ovat vuosimallin 1959 Fiat 600 -auton sekä samanikäinen Gaz Volga, joka on Suomen rekisterissä.

Saksassa Classic Remise löytyy Berliinin lisäksi myös Düsseldorfista. Classic Remise on joka päivä auki klo 20:een eikä sinne ole sisäänpääsymaksua. Upeita autoja voi siis tallustella ihastelemaan koska vain ja täysin maksutta. Classic Remisessä saa helposti kulumaan aikaa parikin tuntia.

Jos oma budjetti ei anna periksi ostaa Classic Remisestä ihka oikeaa klassikkoa itselleen, pienoismallikauppa palvelee hieman edullisimmin hinnoin, sieltä voi hankkia itselleen mieluisan matkamuiston. Kierroksen ohessa voi hörpätä vaikka kahvit italian kielellä nimetyssä Trofeo-kahvilassa.

Classic Remise sijaitsee luoteisessa Berliinissä Charlottenburgin kaupunginosassa.

Teksti ja kuvat Manu Tuppurainen

Luetuimmat