12.11.2021

Cupran rajoitettua erikoismallia saadaan Suomeen vain kymmenen auton erä, joka arvotaan

Cupra Formentor VZ5

Viisipyttyinen Cupra Formentor VZ5 on valmistajansa kaikkien aikojen tehokkain malli. Cupran rajoitettua erikoismallia saadaan Suomeen vain kymmenen kappaletta ja osto-oikeus arvotaan halukkaiden kesken.

Suuren maailmanlaajuisen kysynnän ja erittäin rajatun valmistusmäärän vuoksi viisipyttyisen ja lähes 400-hevosvoimaisen Cupra Formentor VZ5 -mallin omistajaksi voi Suomessa päästä vain arvotun osto-oikeuden kautta. Cupran rajoitettua erikoismallia saadaan Suomeen, mutta vain kymmenen kappaleen erän verran.

– Rajatun valmistusmäärän ja suuren kysynnän vuoksi saamme Suomeen vain kymmenen kappaleen erän ainutlaatuista CUPRA Formentor VZ5 -mallia ja siksi halusimme tehdä myös sen ostamisesta ainutlaatuista. CUPRA-brändi lanseerattiin kolme vuotta sitten. Suomessa myynti on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin seuraten brändin maailmanlaajuista menestystä. Menestyksen kärjessä on ollut nimenomaan CUPRA Formentor -malli, kertoo K-Auton CUPRA-brändistä vastaava virkaa toimittava johtaja Juha Patama.

Cupra Formentor VZ5

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Cupran rajoitettua erikoismallia saadaan Suomeen

Ainutlaatuinen malli, tarkoittaa maahantuojan mukaan ainutlaatuista osto-oikeutta. Vain arvontaan osallistumalla voi saada luvan ostaa tämä automalli. Cupra Formentor VZ5 -mallin osto-oikeuden arvontaan osallistuminen on asiakkaalle täysin veloituksetonta, eikä se sido asiakasta.

Mikäli onni kuitenkin suosii, asiakkaan valitsema CUPRA-jälleenmyyjä on osto-oikeuden saaneeseen yhteydessä heti arvonnan päätyttyä. Tämän jälkeen asiakas voi tehdä lopullisen päätöksen tilaus- ja ostovaiheeseen etenemisestä. Arvontaan voi osallistua aikavälillä 9.-20.11.2021 täyttämällä arvontalomakkeen merkin verkkosivustolla.

Vakiovarustelun luvataan olevan varsin kattava, mutta asiakkaalla on myös mahdollisuus vaikuttaa auton varusteluun lisävarustehinnaston kautta. Kaikki kymmenen autoa saapuvat Suomeen vuoden 2022 aikana.

Cupra Formentor VZ5

Cupra Formentor VZ5

Kaikkien aikojen tehokkain Cupra kirjoitetaan jatkossa muotoon Cupra Formentor VZ5. Näitä autoja tullaan valmistamaan maailmanlaajuisesti 7 000 auton verran, joten aivan äärimmäisen harvinaisesta tuotteesta ei ole kysymys. Moottori on esitellyt uutuuden jo kattavasti, mutta kerrataan vielä lyhyesti perusteet.

Katumaasturilta näyttävän Cupran kohokohta on kiistatta viisisylinterinen 2,5 litran TSI-moottori takaa uudenlaisen innostuksen myös ohjauspyörän takana 287 kilowatin (390 hv) teholla  ja 480 Nm väännöllä. Suoritusarvoina tämä tarkoittaa 4,2 sekuntia nollasta sataan ja 250 kilometriä tunnissa huippunopeutta.

Voima välitetään kaikille neljälle pyörälle seitsenlovisen DSG-kaksoiskytkinvaihteiston kautta ja voimaa voidaan jakaa myös oikean ja vasemman puolen välillä. Tähän liittyen kuljettajan valittavissa on suljetuille rata-alueille tarkoitettu Drift-ajotila. Iskunvaimennus on säädettävää mallia (DCC).

Cupra Formentor VZ5

Ulkonäköä on tavoiteltu hiilikuitusomistein ja 20-tuumaisin kevytmetallivantein. Näiden lisäksi kuvien Taiga Grey -ulkoväri on saatavilla ainoastaan viitoskoneiseen Formentorin erikoismalliin.

Modernia ja sporttista ilmettä hakevissa sisätiloissa omistajaa odottavat koomisesti nimetyt nahkaiset Cupbucket-istuimet ja 12-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö. Erilaisia ajotiloja (Comfort, Sport, CUPRA, Drift, Individual, Offroad) hallitaan Cupran ohjauspyörän valintapainikkeista.

Kuvat ja lähde: Seat

Luetuimmat