7.4.2020

MotoGP:ssä harvinainen dopingkäry – Andrea Iannone 18 kuukauden kilpailukieltoon

Andrea Iannone dopingkäry

Italialaiskuljettaja Andrea Iannonelle on langetettu 18 kuukauden kilpailukielto, kun hänen dopingnäytteestään löytyi jälkiä anabolisten steroidien käytöstä.

Aprilia Racing Team Gresinin MotoGP-kuljettaja Andrea Iannone antoi positiivisen dopingnäytteen viime vuoden Sepangin osakilpailussa Malesiassa. Kyseessä oli MM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Iannone ehti ajaa vielä kaksi viikkoa myöhemmin sarjan päätösosakilpailun Valenciassa, mutta dopingnäytteen tuloksen selvittyä hänen Malesian ja Valencian kilpailujen tuloksensa hylättiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kilpailukielto kauden 2021 puoliväliin asti

Kilpailukieltoon Iannone asetettiin 17. joulukuuta 2019. Määrätty 18 kuukauden kilpailukielto tarkoittaa, että kielto päättyy kesäkuun 16. päivänä 2021. Silloin MotoGP:n kilpailukausi 2021 on jo lähes puolivälissä. Se puolestaan merkitsee suurella todennäköisyydellä sitä, Iannone on sivussa MotoGP-sarjasta paitsi kauden 2020, myös koko seuraavan kauden. Dopingtestausta tehdään moottoripyöräilyn kuninkuusluokassa ahkerasti. Iannonekin sanoo tulleensa testatuksi useita kertoja aikaisemmin, ja aina aikaisemmin tulokset ovat olleet negatiivisia.

Iannone yhdessä Bradley Smithin ja Aleix Espargaron kanssa.

Saavutuksena kolme MM-pronssia

Andrea Iannone on 30-vuotias. Hän tuli mukaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan jo vuonna 2005. Ensimmäiset viisi kautta Iannone kilpaili 125-kuutioisten luokassa. Seuraavat kolme kautta italialainen kilpaili Moto2-luokassa, ja se ajanjakso on tuloksellisesti hänen parhaansa tähän mennessä. Iannone ajoi kolmena kautena peräkkäin Moto2-luokan MM-pisteissä kolmanneksi.

Kaudeksi 2013 Iannone siirtyi MotoGP-luokkaan ajaen neljä ensimmäistä kautta Ducatilla. Italialaismerkin jälkeen hän käskytti kaksi kautta Suzukia ennen kuin siirtyi kaudeksi 2019 Aprilian tehdastiimi Aprilia Racing Team Gresinin palvelukseen. Kaudella 2019 Iannone sijoittui MM-pisteissä sijalle 16 kerättyään yhteensä 43 pistettä

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: MotoGP

Luetuimmat