24.7.2022

Erikoiset unet: ei korkean paikan kammosta kärsiville

Tylsien hotelliketjujen vastapainoksi maailmasta löytyy runsaasti myös varsin erikoisia yösijoja. Tässä muutama vinkki raikkaasta vuoristoilmasta pitäville.

Rinnehotelli on tuttu käsite kaikille laskettelua harrastaville. Mutta entä jos kyseessä on kirjaimellisesti vuoren rinteessä oleva majapaikka? Vuorikiipeilijöille tämä on tuttua puuhaa, meille kaikille muille kyseessä on elämys.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Bergsteigerschule Ponteresina, Sveitsi

Portaledge on vuorikiipeilijöiden mukanaan kantava taukopaikka/yösija. Alumiinitangoista kasataan kehikko, jonka väliin pingotetulla kankaalla voidaan levätä tai jopa yöpyä kiipeilyn keskellä. Olemassa on myös teltalla varustettuja versioita. Ei ole siis mikään ihme, että joku on keksinyt virittää tästä bisnesidean tavallisille kaduntallaajille.

Itä-Sveitsissä St. Moritzin lähellä sijaitseva vuorikiipeilykoulu tarjoaa mahdollisuuden kokeilla tällaista yöpymistä. Koulun tiloista matkustetaan ensin hiihtohissillä ylös, jonka jälkeen opiskellaan portaledgen kasaminen sekä kaikki muu yöpymiseen liittyvä. Sen jälkeen ihastellaan auringonlaskua ja syödään oppaan valmistama yksinkertainen illallinen. Ja sitten vain nukkumaan makuupussissa. Yhdessä portaledgessä on tilaa juuri ja juuri kahdelle makuupussille. Aamulla ihastellaan auringonnousua, pakataan tavarat kasaan ja ollaan yhtä elämystä rikkaampia. Ei unissakävelijöille. Säävaraus.

Lue lisää kohteesta täältä.

Hotelli Stanley, Colorado, USA

Vastaavanlaisen kokemuksen kuin yllä voi nauttia Alppien sijaan myös Kalliovuorilla. Estes Parkissa Coloradossa sijaitseva hotelli tarjoaa kahden yöpymisen paketti kokemuksia metsästäville. Ensimmäinen yö vietetään portaledgellä, toinen hotellissa. Ja myös se toinen yö on kokemisen arvoinen, sillä Stanley ei ole ihan perushotelli…

Lue lisää kohteesta täältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nuit en portaledge, Grenoble, Ranska

Myös Ranskan Alpeilla on mahdollista hengailla vuorenseinämällä.

Lue lisää kohteesta täältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Beyond the Edge, Melbourne, Australia

Ja totta kai myös Australiassa on innostuttu aiheesta.

Lue lisää kohteesta täältä.

Cloefhänger, Saarland, Saksa

Ja jos vuoristo ei ole sinun juttusi, miten olisi roikkuminen ison puun oksalla, kun alla lepää vehreä jokilaakso? Saar-Hunsrückin luonnonpuisto on Saksan isoimpia viheralueita, ja vehreät kukkulat sekä niiden välissä virtaava Saarjoki tarjoavat monenlaista tekemistä.

Lue lisää kohteesta täältä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Skylodge, Peru

Inkojen pyhässä laaksossa sijaitseva hotelli tarjoaa hieman tukevamman yösijan kuin pelkän portaledgen, mutta yhtä kaikki, näköalat kuuluvat hintaan. Lähellä sijaitsee myös inkojen pääkaupunki Cucho, eikä Machu Picchukaan ole kaukana. Yösijaan pääseminen vaatii pientä ponnistelua, eikä matka hotellille todellakaan sovi korkean paikan kammosta kärsiville, mutta perillä odottava kapselihotelli on sen arvoinen.

Lue lisää kohteesta täältä.

Teksti: Vesa Eskola, kuvat: majapaikat

Luetuimmat