16.3.2022

Ford esittelee ryppään täyssähköautoja vuoteen 2025 mennessä – ensimmäinen uutuus tuotantoon ensi vuonna

ford sähköautot

Ford sähköistää tuotantoaan tulevina vuosina. Luvassa on katumaastureita ja pakettiautoja.

Hetki sitten Ford uutisoi eriyttävänsä sähkö- ja polttomoottoriautot omien divisiooniensa alle. Ratkaisulla tavoitellaan nopeutta ja vapautta.

ford sähköautot

Nopeutta sähköautopuolella tarvitaankin, sillä nyt autonvalmistaja kertoi esittelevänsä vuoteen 2024 mennessä kolme uutta täyssähköistä henkilöautoa ja neljä hyötyajoneuvoa. Vuoteen 2026 mennessä tavoitteena on myydä Eurooppaan yli 600 000 sinistä ovaalia kantavaa sähköautoa – globaalisti tavoite on kaksi miljoonaa autoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Crossover ja sen sporttisisar

Tällä hetkellä Fordin henkilöautoista täysin sähköinen on ainoastaan Mustang Mach-E. Tähän tulee kuitenkin muutos pian, sillä valmistajan ensimmäinen Volkswagen-konsernin MEB-perusrakenteeseen pohjautuva auto tulee tuotantoon vielä vuoden 2022 puolella.

ford sähköautot

Kyseessä kerrotaan olevan keskikokoinen crossover, jonka toimintamatkaksi luvataan 500 kilometriä. Mallin nimi tullaan kertomaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana. Nähtäväksi jää, jatkaako Ford vanhojen mallinimien elvyttämistä, kuten se nyt on tehnyt esimerkiksi Puman ja Broncon kanssa. Ford rekisteröi itselleen viime vuonna uudelleen kasan vanhoja mallinimiä, joihin kuuluu mm. Escort, Capri ja Granada.

Toinen todennäköisesti MEB-perusrakenteelle rakentuva Ford tulee olemaan ”urheilullinen crossover”, ja sen valmistuksen on määrä alkaa vuonna 2024. Lisäksi samana vuonna tuotantoon tulee täyssähköinen versio Pumasta, mutta sen teknisistä tiedoista ei vielä pihahdettu sanaakaan.

ford sähköautot

Hyötyajoneuvouutuuksien osalta Transit Customin ja Tourneo Customin tuotanto alkaa vuonna 2023. Pienempien Transit Courierin ja Tourneo Courierin sähkömallit seuraavat suunnitelman mukaan perässä vuotta myöhemmin.

– Kulkumme kohti täyssähköistä tulevaisuutta on ehdoton vaatimus, jotta Ford täyttää asiakkaiden liikkumisen tarpeet ympäri muuttuvaa Eurooppaa, Ford Europen puheenjohtaja Stuart Rowley toteaa.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähteet: Ford, Automotive News Europe Kuvat: Ford

Lisää aiheesta

Luetuimmat